6°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen

Izvor: Sputnjik

"TO NIJE OPCIJA!" Habek o prevazilaženju ekonomske krize aktiviranjem "Severnog toka 2"

Ministar ekonomije Nemačke Robert Habek izjavio je da puštanje u rad gasovoda "Severnog toka 2“ kako bi se prevazišla ekonomska kriza – nije opcija.

"NEMAČKA MORA BITI SPREMNA" Ministar ekonomije Robert Habek upozorava na moguće smanjivanje ili obustavu isporuke prirodnog gasa iz Rusije!

- Nema dozvole za ‘Severni tok 2’, on je pod sankcijama… američkim sankcijama. Ne, to nije opcija - rekao je ministar novinarima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prethodno je šef komiteta za energetiku i zaštitu klime pri Bundestagu Klaus Ernst apelovao da se počne sa pregovorima o pokretanju gasovoda "Severni tok 2“ kako bi se osigurale isporuke gasa u Nemačku.

- Ako isporuka gasa ne može da bude osigurana na drugi način onda treba pustiti u rad ‘Severni tok 2’ na ograničeni period vremena - rekao je on u intervjuu za "Rajniše post“.

Pored toga, prema njegovom mišljenju, vlade zemalja EU moraju da revidiraju sankcije u sferi energetike protiv Rusije jer one ne donose očekivani efekat.

- Obrnuto, te mere su od koristi Rusiji. To znači da iako se prodaje manje gasa, prihodi od isporuka su generalno veći - konstatovao je Ernst.

Ernst kaže i da nemačka vlada mora da obuzda cene energenata tako što će se povećati isporuke, uključujući i Rusiju, jer su građani i privreda zemlje žrtve potpunog kraha sankcione politike.

- U tom svetlu amoralno je nastaviti sa sankcijama - zaključio je on.

Podsetimo, nakon što je Rusija pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini nemački kancelar Olaf Šolc je naložio Ministarstvu ekonomije zemlje da preduzme "neophodan administrativni korak“ kojim bi se odmah poništila sertifikacija "Severnog toka 2“.

Reč je o povlačenju dokumenta iz Ministarstva, na osnovu kojeg je Federalna agencija za mreže vršila sertifikaciju operatora gasovoda.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar