6°C

Beograd

Photo: tanjug Dan Kitwood Pool Photo via AP

Izvor: Tanjug

JOŠ JEDAN SARADNIK MU OKRENUO LEĐA! Treći ministar u Džonsonovoj vladi podneo ostavku

Britanski ministar za brigu o deci i porodici Vil Kvins podneo je danas ostavku, nakon što su to juče učinili ministri zdravlja i finansija, Sadžid Džavid i Riši Sunak.

DŽONSON NE GUBI VREME! Odmah našao zamene za dva nova ministra

U pismu ostavke Kvins je napisao je da "sa velikom tugom i žaljenjem oseća da nema izbora osim da podnese ostavku" na mesto ministra za decu i porodicu, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je naveo i da su mu iz Dauning strita davali netačne izveštaje kada je poslat na više intervjua u ponedeljak ujutro.

Kvins je rekao da su ga "kategorički" uverili da premijer Boris Džonson nije znao ni za kakve konkretne pritužbe na račun Krisa Pinčera, pre nego što ga je postavio na funkciju u kabinetu, a po njegovim rečima "ovo uveravanje je bilo neistinito".

Britanski ministri zdravlja i finansija, Sadžid Džavid i Riši Sunak podneli su juče ostavke na funkcije u britanskoj vladi zbog, kako su obrazložili, nagomilanih izazova i gubitka poverenja u premijera.

Ostavke su usledile nakon što se Džonson izvinio, kako je rekao, za grešku, jer nije shvatio da je bivši ministar Kris Pinčer nepodoban za posao u vladi nakon što su protiv njega podnete optužbe za nedolično seksualno ponašanje.

Kris Pinčer, čija je uloga bila da održava disciplinu među torijevskim članovima parlamenta, podneo je ostavku u pismu koje je krajem juna uputio Borisu Džonsonu, a zatim ga je Konzervativna partija suspendovala zbog incidenta koji je izazvao u pijanom stanju, u kojem je navodno pipao dvojicu muškaraca na jednom događaju.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar