18°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: Sputnik Srbija

RUSIJA ISPORUČUJE REKORDNE KOLIČINE NAFTNIH DERIVATA NA BLISKI ISTOK: "Uvoz prošlog meseca dostigao je najviši pokazatelj od 2016. godine"

Rusija isporučuje rekordne količine naftnih derivata u zemlje Bliskog istoka u svetlu postepenog odustajanja Evropske unije od ruskih energenata, saopštila je agencija Blumberg.

Kako se navodi, isporuke naftnih derivata iz Rusije na Bliski istok počele su da rastu nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. Prema podacima analitičke kompanije „Vorteksa“, samo u junu obim isporuka dostigao je 155.000 barela dnevno u poređenju sa 30.000 barela pre početka operacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Uvoz naftnih derivata na Bliski istok iz Rusije prošlog meseca dostigao je najviši pokazatelj od 2016. godine“, piše list.

Kako je precizirano, uglavnom se isporučuje mazut, kao i benzin, dizel i mlazno gorivo.

Isporuke ruskog gasa u Slovačku iz Ukrajine su stabilne!

Eksperti očekuju da će isporuke naftnih derivata iz Rusije u julu oboriti rekord iz prethodnog meseca i da će premašiti 220.000 barela dnevno. Ističe se da više od trećine isporuka odlazi na veliki naftni terminal u luci Fudžejra u UAE.

Naftni analitičar kompanije „Turner, Mejson i Ko“ Džonatan Lejt smatra da bi izvoz dizel goriva iz Rusije u zemlje regiona mogao da se poveća do kraja godine.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar