12°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: Tanjug

ISTRAŽIVANJE POKAZALO ŠTA IZAZIVA NAJVEĆU ZABRINUTOST ZA GRAĐANE EU: Izuzetno pesimističan stav po pitanju OVOGA!

Nanovije istraživanje ”Evrobarometra” pokazuje da korupcija i dalje predstavlja ozbiljnu zabrinutost za građane EU.

Od ispitanika širom EU 27, 68 odsto veruje da je korupcija i dalje rasprostranjena u njihovoj zemlji, a u fokusu su nacionalne javne institucije, jer 74 posto ispitanika sve više veruje da je tamo korupcija rasprostranjena, a slede političke stranke (58 odsto) i lokalni, regionalni i nacionalni političari (55 odsto).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

RUMUNIJA PREDVIĐA NAJSUROVIJU ZIMU: Evropska unija će platiti za sankcije uvedene protiv Rusije! Nema nikakvih znakova da se bliži kraj rata

Evropljani su pesimistični u pogledu akcija preduzetih na nacionalnom nivou u cilju da se korupcija tretira kao zločin, a manjina ispitanih, 37 posto, smatra da se mere protiv korupcije primenjuju nepristrasno i bez skrivenih motiva.

Da ima dovoljno uspešnih sudskih gonjenja da odvrate ljude od koruptivnih praksi i da su napori njihove nacionalne vlade u borbi protiv korupcije efikasni, veruje tek trećina građana EU.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar