Izvor: Sputnik Srbija
22.07.2022 u 19:37
0

BUGARSKI POSLANIK: Sofija treba da prihvati uslove „Gasproma“

Bugarski poslanik proturske stranke „Pokret za prava i slobode“ Ramadan Atalaj izjavio je da zvanična Sofija treba da prihvati uslove „Gasproma“ o plaćanju gasa.

„Vlada jednostavno treba da prihvati uslove koje su prihvatile Nemačka, Francuska, Italija. Da je ranije prihvatila te uslove, mi bismo već letos napunili skladište gasa ‘Čiren’ jeftinim gasom i na zimu bismo imali jeftin gas“, rekao je Atalaj za televiziju „Bulgaria on er“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

SLUŽBA BEZBEDNOSTI UKRAJINE ZAPLENILA IMOVINU OPOZICIONOG POLITIČARA MEDVEDČUKA: Oduzeta imovina u vrednsti od više od milion dolara!

Po njegovim rečima, poseta bugarskog premijera Kirila Petkova Azerbejdžanu povodom gasa bio je čisti pi-ar, jer Baku već isporučuje Bugarskoj milijardu kubnih metara gasa i ne može povećati količine.

Ukoliko Bugarska i uspe da se dogovori sa Azerbejdžanom o povećanju isporuka, cena gasa će sigurno biti veća, kao što je bio slučaj i sa isporukama američkog tečnog prirodnog gasa, smatra poslanik.

Atalaj smatra da verovatnoća da Bugarska neće imati gas u avgustu nije samo rizik, nego realnost. Takođe je konstatovao da vlada nije sklopila sa Amerikom dugoročni ugovor o isporuci najmanje milijardu ili milijardu i po kubnih metara tečnog prirodnog gasa, jer su znali da nemaju takve kapacitete i terminale za istovar.

„Nisam pristalica isporuka samo iz jednog pravca, ali kada si prekršio sve zahteve i znaš da ti gas dolazi iz Rusije, ali istovremeno jednostrano prestajete da plaćate gas i govorite u parlamentu da je ruska strana jednostrano prekinula isporuke gasa je potpuni bezobrazluk“, rekao je poslanik.

„Gasprom“ je krajem aprila obustavio isporuke gasa Bugarskoj nakon što je Sofija odbila da plaća gas po novoj šemi u rubljama. Prema rečima premijera Bugarske, pre obustave isporuka „Gasproma“, zemlja je bila 90 odsto zavisna od ruskog gasa. Pritom, prema rečima stručnjaka, Bugarska sve vreme i dalje dobija ruski gas – ali preko posrednika i sa cenom višom do 40 odsto.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter