14°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube EU Debates

Izvor: Sputnik Srbija

ORBAN: SUKOB U UKRAJINI OZNAČAVA KRAJ ZAPADNE DOMINACIJE I POJAVU MULTIPOLARNOG SVETA! "Sankcije nisu uzdrmale Moskvu, a Evropa je u nevolji!"

Sukob u Ukrajini može demonstrativno da označi kraj zapadne dominacije i pojavu multipolarnog svetskog poretka, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. On je istakao da je Evropi potrebna nova strategija u ukrajinskom sukobu, koja bi bila usmerena na mir.

„Potpuno je moguće da će ovaj sukob demonstrativno označiti kraj zapadne dominacije, koja je bila sposobna da na razne načine u nekim slučajevima formira i ujedinjuje ceo svet protiv nekoga, a na vrata će pokucati multipolarni svetski poredak", ocenio je Orban prilikom posete rumunskom gradu Bajile-Tušnadu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

SAD VIŠE NE ŽELE DA IZIGRAVAJU "SUPERHEROJE" KOJI IGRAJU "RUSKI RULET": Izjava Salivana trebalo bi da otrezni određene "usijane glave" u Ukrajini

Mađarski premijer smatra da je za Budimpeštu pitanje časti da objavi da je Evropi potrebna nova strategija u ukrajinskom sukobu, koja je usmerena na mir.

Mađarska ne treba da gaji iluzije da može da utiče na strategiju Zapada. Ipak, za nas je pitanje časti i morala da iznesemo naš stav da je potrebna nova strategija, koja bi za cilj imala mir i formulisanje dobrog predloga o miru. Zadatak Evropske unije nije da stane na bilo čiju stranu, već da stane između Rusije i Ukrajine", ocenio je Orban.

On je, takođe, izjavio da antiruske sankcije nisu uzdrmale Moskvu, a Evropa je izgubila već četiri vlade i nalazi se u ekonomskoj i političkoj krizi.

Strategija Zapada je slična vozilu sa probušenim gumama na sva četiri točka. Sankcije nisu uzdrmale Moskvu. Evropa je u nevolji – ekonomskoj i političkoj, četiri vlade su promenjene: britanska, bugarska, italijanska i estonska. Ljudi će se suočiti sa naglim skokom cena. Veliki deo sveta nas, takođe, demonstrativno nije podržao: Kina, Indija, Brazil, Južna Afrika, arapske države, Afrika — svi se drže po strani ovog sukoba i gledaju svoja posla", objasnio je Orban.

Ranije je mađarski parlament usvojio rezoluciju po pitanju stava te zemlje o budućnosti Evropske unije, u kojoj se navodi da sadašnji EU sporazumi „nisu adekvatna osnova za saradnju u vreme krize“.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar