Izvor: Sputnjik
03.08.2022 u 08:19
0

„SAD PREZIRU DRUGE ZEMLJE!“ Zaharova o poseti Pelosi Tajvanu: „Ovo je divlja akcija!“

Poseta predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi pokazala je da Sjedinjene Američke Države preziru druge zemlje, a Vašington je ovim događajem žrtvovao i ostatke sopstvenog ugleda, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova komentarisala rezoluciju Albanije kojom se odbacuju optužbe za trgovinu organima na KIM: „Umešani u ove zločine moraju suočiti sa oštrom i pravednom kaznom!“

– Mislim da je svima postalo očigledno: SAD uopšte ne poštuju nijednog svog partnera – bilo da su to najbliži saveznici, strateški, bilo da su partneri, bilo da su zemlje sa kojima se odnosi razvijaju u raznim pravcima. Njima je svejedno. Zarad trenutne koristi, zarad trenutne situacije, zarad tog ozloglašenog piara, unutrašnjeg i spoljašnjeg, spremni su da žrtvuju sve, uključujući i ostatke sopstvenog ugleda. Ako je nešto i ostalo iz kategorije ‘interesa SAD’, posebno u azijskom regionu, juče je bilo uništeno – rekla je Zaharova. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Zašto je sada potrebna ova divlja akcija? To zahteva politička situacija – dodala je ona.

Pelosi je u utorak uveče doletela u Tajpej, a u sredu ujutru imala je sastanak sa šefom tajvanske administracije Cai Ing-venom. Ovo je njena prva poseta Tajvanu od 1997. godine. Američka administracija, koju je kineski lider upozorio da „igranjem vatrom rizikuje da se opeče“, uverila je Peking u svoju privrženost politici „jedne Kine“, ali se ogradila od posete, rekavši da Pelosijeva sama donosi odluke.

Kina smatra Tajvan svojom provincijom i uvek se protivi svakom kontaktu između predstavnika Tajpeja i aktuelnih zvaničnika, posebno visokih zvaničnika, ili vojske iz zemalja sa kojima Peking ima uspostavljene diplomatske odnose.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter