15°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube PBS NewsHour

Izvor: Sputnik Srbija

ŠEF KINESKE DIPLOMATIJE: Odgovor Pekinga na posetu ensi Pelosi Tajvanu zakonit i opravdan

Šef kineske diplomatije Vang Ji je rekao da je odgovor Pekinga na posetu predsednika Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu zakonit i opravdan, a vojne vežbe u blizini ostrva transparentne i profesionalne.

Komentarišući navode da Amerika jača vojno prisustvo u regionu, šef kineske diplomatije kaže:

Uobičajeni metod Amerike je da se prvo naprave problemi, a onda da se oni koriste za sopstvene ciljeve, ali tako sa Kinom neće moći. Želimo da ozbiljno upozorimo SAD da ne deluju nepromišljeno i da ne produbljuju krizu.“

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"Peking će obuzdavati pokušaje Amerike da koristi Tajvan za kontrolu nad Kinom! Raspršićemo iluzije Tajvana da mogu da se oslone na SAD u težnjama ka nezavisnosti!"

Ministar je naglasio da poseta Pelosi Tajvanu predstavlja ozbiljno narušavanje suvereniteta Kine, mešanje u unutrašnja pitanja i kršenje obaveza koje je Amerika preuzela na sebe.

Kina, naravno, mora da da odlučan odgovor, rekao je Vang.

„Naša pozicija je pravedna, zakonita i osnovana, naše mere odlučne, snažne i na mestu, naše vojne vežbe su transparentne i profesionalne, u skladu sa domaćim zakonodavstvom, međunarodnim pravom i praksom i njihov cilj je - upozoriti vinovnike i kazniti snage koje se zalažu za nezavisnost Tajvana“, zaključio je Vang.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar