19°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube Интерес Факт

Izvor: Sputnik Srbija

IZ MOSKVE UPOZORAVAJU: Postoji opasnost od raspoređivanja nuklearnog oružja u Australiji

Problem partnerstva AUKUS (između SAD, Velike Britanije i Australije) je u tome što na teritoriji nenuklearne Australije može biti raspoređeno nuklearno oružje, izjavio je zamenik direktora Odeljenja za neširenje i kontrolu naoružanja pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije Igor Višnevecki.

„Problem je što je u okviru partnerstva predviđena izgradnja vojne infrastrukture nuklearnih država na teritoriji nenuklearne države. Postoji verovatnoća da u budućnosti u Australiji može biti raspoređeno nuklearno oružje, ali bez njegovog formalnog prebacivanja pod kontrolu Kanbere po analogiji sa Belgijom, Nemačkom, Italijom, Holandijom i Turskom“, rekao je Višnevecki.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

IZRAEL NASTAVLJA OFANZIVU PROTIV "ISLAMSKOG DŽIHADA": Dve osobe poginule u udarima izraelske vojske (VIDEO)

Generalno, ima mnogo pitanja za AUKUS, a učesnici u partnerstvu će morati da odgovore na njih, naglasio je diplomata.

Višnevecki sumnja da će SAD, Velika Britanija i Australija omogućiti inspektorima Međunarodne agencije za nuklearnu energiju potpuni pristup nuklearnim elektranama podmornica koje će biti isporučene Kanberi, a koje su pandan podmornica koje koriste države nuklearne „petorke“.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar