19°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube Stunning Videos

Izvor: Tanjug

ŠEFICA KANCELARIJE AMNESTI INTERNEŠNEL U UKRAJINI PODNELA OSTAVKU: Kritikovala kijevski režim zbog kršenja međunarodnog humanitarnog prava, pa naišla na oštru OSUDU ZAPADA!

Oksana Pokalčuk, šefica kancelarije Amnesti internešnel u Ukrajini, podnela je ostavku na ovu funkciju nakon podnošenja izveštaja te organizacije u kojem je ukrajinska vojska optužena za kršenje međunarodnog humanitarnog prava.

U izveštaju, koji je kritikovao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ali i zapadne diplomate, uključujući ambasadore Velike Britanije i SAD u Ukrajini, ukrajinska vojska je optužena da dovodi civile u opasnost jer u stambenim oblastima i školama raspoređuje oružane snage zbog čega ruska vojska granatira i raketira urbana područja dovodeći u rizik živote civila, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZELENSKI BESAN: Izveštaj Amnestija pokušava da "PREBACI ODGOVORNOST" za ubistva civila sa Rusije na Ukrajinu!

Najavljujući ostavku preko Fejsbuka, Pokalčukova je rekla da je održala sastanke u Amnesti internešnelu kako bi razgovarala o tome šta će biti objavljeno, ističući da je njen doprinos "neutralizovan" da bi bio zamenjen onim što je organizacija objavila u četvrtak u svom izveštaju.

"Ako ne živite u zemlji koju su napali osvajači i kidaju je na komade, verovatno ne razumete kako je kada osuđujete vojsku branilaca. Ne postoje reči na bilo kom jeziku koje to mogu da prenesu nekome ko nije osetio taj bol", rekla je Pokalčuk i ocenila da ruski mediji koriste ovaj izveštaj da "potkrepe svoje lažne tvrdnje da ruske snage napadaju samo vojne ciljeve u Ukrajini".

Uprkos ovim kritikama Pokalčuk, iz Amnesti internešnel je saopšteno da se osuđuje ruska invazija, ali nalazi izveštaja se zasnivaju na dokazima prikupljenim tokom opsežnih istraga i ističe se da će se i u buduće prijavljivati sva ukrajinska kršenja međunarodnog humanitarnog prava uvek kada to bude uočeno.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar