16°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube Знаю Правду

Izvor: Sputnik Srbija

RUSKI DIPLOMATA: Kijev odmah da prestane sa granatiranjem nuklearke Zaporožje! STAV ZAPADA NIJE NORMALAN!

Ukrajinska strana mora odmah da zaustavi granatiranje nuklearke Zaporožje, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri IAEA Mihail Uljanov.

Uljanov je izrazio nadu da će IAEA ispuniti svoju misiju. On je napomenuo da misija mora da se pripremi kako treba, a takođe je neophodno i da prođe što brže.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Bezbednosna pitanja će igrati veoma ozbiljnu ulogu“, dodao je Uljanov za televiziju „Rusija 24“.

On je istakao da stav zapadnih zemalja o situaciji oko Zaporoške nuklearne elektrane nije normalan.

ZAHAROVA O SPREČAVANJU POSETE IAEA ZAPOROŠKOJ ELEKTRANI: UN odigrale negativnu ulogu! Moraju da shvate da svet hoda po ivici

„Oni zauzimaju nenormalan stav, jer su rizici veoma veliki i, naravno, oni bi, koristeći svoj uticaj na Kijev, mogli i trebalo bi da pozovu ukrajinsku stranu na red, da je pozovu da prestane sa granatiranjem. Sutra će imati takvu priliku, ali nismo uvereni da će takve reči biti izgovorene“, rekao je Uljanov.

Prema njegovim rečima, izjavama kakve su one koje su dale zemlje G7 Zapad podstiče Kijev, koji se oseća nekažnjivim, na dalje napade.

„Uzgred, Zaporoška NE ​​je pod kontrolom ukrajinskog osoblja. Ruska strana se ne meša u rad ovog osoblja“, primetio je Uljanov.

Ruski diplomata je naveo da zaposleni u Zaporoškoj nuklearki redovno preko telefona dobijaju pretnje od kijevskih vlasti da će biti „kažnjeni kao kolaboracionisti, kao ljudi koji sarađuju sa okupatorima“.

On je napomenuo da će poseta misije IAEA omogućiti njenim saradnicima da vide kako rade ukrajinski radnici i da se uvere da ukrajinske državljane koji su ostali da rade na stanici nakon što je ona prešla pod kontrolu Rusije niko ne uznemirava.

Uljanov je naglasio i da su izjave ukrajinskih vlasti da je Rusija minirala elektranu lažne.

„Postoji još jedan fejk. Oni su objavili da su Rusi navodno minirali Zaporošku nuklearku i, u slučaju da je potrebno, digli bi je u vazduh, stvarajući, zapravo, katastrofu koja bi pogodila i Rusiju. Naravno, sve je to besmislica. Značajan deo zapadnih medija i javnosti na društvenim mrežama to doživljava kao istinu“, objasnio je Uljanov.

On je dodao da je direktor IAEA Rafael Grosi odlučio da prekine odmor i planira da učestvuje na sastanku Saveta bezbednosti UN koji je sazvala Rusija o Zaporoškoj elektrani.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar