14°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube AP Archive

Izvor: Sputnik Srbija

MIZINCEV: Kritična infrastruktura nuklearke Zaporožje nije oštećena i reaktori rade nesmetano samo zahvaljujući ruskim snagama! Ukrajinsko granatiranje pivare je HEMIJSKI TERORIZAM!

Ukrajinska artiljerija granatirala je danas nuklearnu elektranu u Zaporožju, usled čega je delimično oštećena termoelektrana i oprema basena sistema za hlađenje nuklearnih reaktora, ali važna infrastruktura nije pogođena, saopštio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

„Samo zahvaljujući veštom, kompetentnom i efikasnom delovanju jedinica Oružanih snaga Rusije koje su angažovane na obezbeđenju nuklearnog objekta, kritična infrastruktura nuklearke nije oštećena i reaktori rade nesmetano“, istakao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Granatiranje pivare - hemijski terorizam

On je podsetio i da su juče ukrajinske snage granatirale teritoriju pivare u Avdejevki u Donjecku, gde su se nalazile opasne hemijske materije koje se koriste u proizvodnom procesu.

Prema njegovim rečima, granatiranje koje je izazvalo curenje nekoliko tona amonijaka je još jedan akt hemijskog terorizma, koji je počinio kijevski režim.

GENERALNI SEKRETAR IAEA U SB UN: Ne postoji neposredna opasnost po nuklearnu bezbednost! Situacija može da se promeni svakog časa!

Mizincev je naveo da je u napadu poginuo jedan zaposleni u pivari, dok je dvoje zadobilo teška oštećenja disajnih puteva.

Naglasio je da su zahvaljujući operativnim akcijama jedinica Ministarstva za vanredne situacije DNR sanirane posledice artiljerijskog napada i izbegnute su žrtve među lokalnim stanovništvom.

„Ovo je još jedan dokaz genocida od strane zločinačkog kijevskog režima nad stanovništvom Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje se bori za svoju nezavinost od ukrajinskog nacizma“, istakao je on.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar