12°C

Beograd

Photo: tanjug AP Photo Dmitry Lovetsky

Izvor: Sputnjik

ŠREDER TUŽIO BUNDESTAG! Želi da povrati posebne privilegije koje su mu oduzete u maju

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder tužio je Bundestag kako bi povratio posebne privilegije koje su mu oduzete u maju, prenosi agencija DPA pozivajući se na Šrederovog advokata Mihaela Nagela.

"SEVERNI TOK 2" NAJJEDNOSTAVNIJE REŠENJE ZA NEMAČKU! Šreder: "Protivnici će morati da snose posledice!"

Tužba je podneta Upravnom sudu u Berlinu sa zahtevom da mu se ponovo stavi na raspolaganje biro bivšeg kancelara sa zaposlenima. Istovremeno, advokati bivšeg kancelara smatraju da je odluka Bundestaga o smanjenju finansiranja Šrederovog biroa i obustavi njegovog rada nezakonita.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ranije je komitet za budžet Bundestaga većinom glasova podržao odluku da se Gerhard Šreder liši dela privilegija koje ima kao bivši nemački kancelar. Tada je odlučeno da mu se oduzmu kancelarijske privilegije, dok je zadržao penziju i obezbeđenje.

Formalna osnova, kako su ranije saopštili autori nacrta dokumenta, jeste to što kancelar ne koristi kancelarijski prostor koji mu je dostupan i nema saradnike, jer su oni napustili kancelariju nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Odluka je usvojena u kontekstu političkog pritiska na Šredera, kog kritikuju čak i njegovi partijski saradnici zbog bliskih veza s Rusijom i angažmana u ruskim kompanijama.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar