13°C

Beograd

Photo: Pixabay.com, ilustracija

Izvor: Sputnjik

"Epl“ traži od "Rutjuba“ da ukloni sadržaj ruskih državnih medija

"Epl“ je zatražila od "Rutjuba“ da ukloni iz servisne aplikacije sadržaj državnih medija ili da samo korisnicima iz Rusije omogući pristup programu, saopšteno je Sputnjiku iz pres službe hostinga.

EU 2024. UVODI ISTI PUNJAČ ZA SVE MOBILNE: Poznata kompanija nezadovoljno kritikuje

U saopštenju se dodaje da je aplikacija nacionalnog videohostinga trenutno dostupna u 171 zemlji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

- Ako hosting bude saglasan da se ograniči pristup aplikaciji korisnicima iz drugih zemalja, oni neće moći da je preuzmu. Istovremeno, oni koji su uspeli da instaliraju program, verovatno će moći da preuzimaju ažuriranja - navodi se u saopštenju.

Američka kompanija dala je rok od dve nedelje za donošenje odluke. Ako ruski hosting ne ispuni zahteve, u Kupertinu prete da će ukloniti aplikaciju ruskog servisa iz "App Store“.

Istovremeno, pres služba pojašnjava da je "Rutjub“ osim korisnicima iz Rusije, Kazahstana i Belorusije već ograničio pristup programu korisnicima iz drugih zemalja, a programeri su bili prinuđeni na ovaj korak kako bi korisnicima omogućili novu funkcionalnost koju čekaju.

U pres službi su istakli da hosting ne planira da ograniči distribuiranje ruskih medija, jer se time krše prava ruskog govornog stanovništva.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar