3°C

Beograd

Photo: tanjug ap photo frank augstein

Izvor: Tanjug

PREMIJER UŽIVA U GRČKOJ: Velika Britanija u rasulu, Džonson na drugom odmoru

U vreme kada Velika Britanija prolazi kroz nekoliko kriza, ukljucujući istorijsku inflaciju i sušu, odlazeći premijer Boris Džonson započeo je danas svoj drugi odmor u poslednje dve nedelje i podstakao kritike da izaziva vakuum u vrhu države čekajući svog naslednika.

DŽONSON RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM UAE: Saradnja Velike Britanije i UAE oko Ukrajine važna za svet

Poslednjih nedelja Džonson je propustio hitne sastanke o nezapamćenim toplotnim talasima koji su pogodili Veliku Britaniju, ignorisao je proslavu engleskog nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u fudbalu za žene da bi uživao u odmoru u planinama Slovenije i propustio značajne sastanke, prenosi londonskog Independent.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Džonson je danas fotografisan u supermarketu u predgrađu Atine sa suprugom Keri, dok je istovremeno kamion za selidbe bio parkiran ispred njegove londonske rezidencije u Dauning stritu 10.

- Premijer je ove nedelje na odmoru - potvrdio je njegov portparol i istakao da predsednik vlade, čak i kada je odsutan ostaje "informisan o svim hitnim pitanjima i donosi odluke", posebno kada je reč o pitanjima nacionalne bezbednosti.

Ovaj Džonsonov odmor u Grčkoj organizovan je dok britanska javnost očekuje da aktuelni premijer ispuni obećanje da će ostati na položaju do imenovanja novog lidera Konzervativne stranke.

U konkurenciji za lidersku poziciju konzervativaca su ostala samo dva kandidata, aktuelna šefica diplomatije Liz Trus koju smatraju favorit i bivši ministar finansija Riši Sunak.

Britanska politička javnost Džonsonu zamera što odsustvuje u vreme kada njegovi sunarodnici pate zbog naglog povećanja troškova života, posebno od ogromnih poskupljenja struje i gasa, a sve veći broj radnika stupa u štrajk zbog niskih plata i loših uslova rada, navode britanski mediji.

Prognoze o daljem povećanju cena u oktobru, a zatim i januaru, zajedno sa upozorenjem centralne banke o razmerama krize koja čeka britansku ekonomiju, podstakle su brojne pozive na hitno delovanje.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar