Izvor: Sputnjik
15.08.2022 u 22:02
0

AMERIKA DA PROMENI POLITIKU PREMA TAJVANU! Kina upozorava SAD nakon posete delegacije Tajvanu

Sjedinjene Američke Države moraju da promene politiku prema Tajvanu, izjavio je stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim nacijama Džang Đun, komentarišući posetu američkih kongresmena.

ODGOVOR NA POSETU AMERIČKIH KONGRESMENA: Kina poslala 30 aviona i pet ratnih brodova prema Tajvanu

– Treba da izvuku pouke iz posete predsednice Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi. I, treba da shvate da je vreme da prestanu da se kreću u pogrešnom pravcu – rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, ceo svet jasno vidi „ko provocira, a ko krši status kvo i ko pokušava da stvori probleme u tom delu sveta“.

– Sigurno ćemo nastaviti da činimo sve što je u našoj moći kako bismo zaštitili naš suverenitet i teritorijalni integritet. To je, takođe, jasan pokazatelj da su kontra mere koje smo preduzeli kao odgovor na te provokativne poteze, opravdane i legitimne – dodao je on.

Juče je na Tajvan stigla delegacija američkih kongresmena, predvođena senatorom Edom Markijemiz Masačusetsa. Saopšteno je da će se delegacija sastati sa visokim tajvanskim zvaničnicima kako bi se razmotrili odnosi SAD i Tajvana, regionalna bezbednost, trgovina i investicije, globalni lanci isporuka, klimatske promene i druga važna pitanja od obostranog interesa.

Nakon toga je portparol kineskog Ministarstva odbrane Vu Ćijan izjavio da kineska vojska ponovo održava vojne vežbe i patrolira oko Tajvana, kao odgovor na zaveru Tajpeja i Vašingtona.

Poseta američkih kongresmena još više pojačava napetost oko Tajvana, koja je i bez toga porasla usled nedavne posete ostrvu predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter