14°C

Beograd

Photo: Tanjug

Izvor: Tanjug

Šest nemačkih borbenih aviona se približilo Singapuru!

Grupa borbenih aviona nemačkog vazduhoplovstva približila se danas Singapuru u pokušaju preleta oko 12.800 kilometara od njihove matične baze do jugoistočne Azije za samo 24 sata.

Nemački avioni su samo ispratili ruske avione iz nemačkog važdušnog prostora (VIDEO)


Šest višenamenskih aviona Jurofajter uključenih u tekuću vežbu pratila su četiri transportna aviona i tri tankera.

Dopunjavani su gorivom u vazduhu tokom dugog leta, a usput su se zaustavljali radi dopunjavanja goriva, pregleda i rotacije pilota.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tokom zaustavljanja u bazi u blizini Abu Dabija, nemačko vazduhoplovstvo saopštilo je da je utvrđeno da dva Jurofajtera imaju tehničkih problema.

Kako se navodi, jedan je popravljen na licu mesta, ali je drugi imao kvar u svom hidrauličnom sistemu pa je zadržan.

Takođe, dodaje se da je osoblje poslato iz Nemačke da ga dalje popravlja, kako bi bio na raspolaganju za predstojeće vežbe u Australiji.

Vežba dolazi u momentu pojačanih tenzija između Kine i SAD i njenih saveznika oko Tajvana.

Evropska unija je u septembru prošle godine predstavila novu strategiju za jačanje ekonomskih, političkih i odbrambenih veza u Indo-Pacifiku.

Nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht rekla je novinarima da uprkos tome što je rat u Ukrajini trenutno prioritet, misija Jurofajter ukazuje da Azija nije zaboravljena.

"Mi smo na strani svih onih koji se zalažu za naše vrednosti kao što su demokratija, sloboda i bezbednost, a takođe smo voljni da damo svoj doprinos", poručila je Lambreht u momentu dok je letelica poletela iz Nojburga u Nemačkoj.

Kako je rekla nemačka ministarka, njihov fokus je u ovom trenutku prirodno na istočnom krilu, "za šta je kriv ruski brutalni agresorski rat", ali da moraju da paze i na druge regione.

Deo nove strategije EU za azijsko-pacifički region fokusiran je na unapređenje pomorske bezbednosti i osiguravanje bezbednog prolaska morskim putevima.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar