5°C

Beograd

Photo: Youtube printscreen

Izvor: Tanjug

KLAUS MILER NE KRIJE ZABRINUTOST: "Nemačka ostaje bez GASA za dva i po meseca ako Rusija zavrne slavinu!"

Predsednik nemačkog energetskog regulatora, Klaus Miler, upozorio je da će Nemačka ostati bez gasa za manje od tri meseca ukoliko Rusija potpuno prekine isporuke.

Čak i ukoliko Nemačka ispuni svoj cilj i popuni zalihe gasa u skladištima na 95 odsto do novembra, one bi trajale samo oko 2,5 meseca u slučaju potpune obustave dotoka iz Rusije, rekao je Miler, predsednik Federalne agencije za energetske mreže.

Nemačka traži hitan sastanak sa Evropskom komisijom zbog PDV-a na taksu za gas!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Malo smo brži nego što smo predviđali u smislu punjenja skladišta, ali to ne znači da možemo da se opustimo... Ne mogu da obećam da će svi skladišni kapaciteti u Nemačkoj biti popunjeni 95 posto u novembru, čak i pod uslovom da odnos ponude i potražnje bude dobar. U najboljem slučaju, tri četvrtine skladišta će ispuniti cilj”,  izjavio je Miler za agenciju "Blumberg", dodaje britanski list.

Popunjenost skladišta iznosi trenutno 77 procenata, pri čemu je taj nivo dostignut dve nedelje pre roka. Međutim, strahovanja da će se nemačka energetska kriza produbiti navela je Milera da upozori na moguću racionalizaciju energije ove zime, navodi se u tekstu.

Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar