5°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube US News, Ilustracija

Izvor: Sputnik Srbija

OTIŠLI U NEPOZNATOM PRAVCU: Trećina ukrajinskih vojnika mobilisanih u Soledaru napustili jedinice bez dozvole!

Ruske snage su visokopreciznim oružjem pogodile skladište municije ukrajinskih trupa u Slavjanskoj oblasti Donjecke Narodne Republike, u napadu je uništeno više od tri hiljade artiljerijskih granata i mina kalibra 122 mm i ubijeno više od 30 ukrajinskih vojnika, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Visokopreciznim napadima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Hersonskoj oblasti je ubijeno više od 40 pripadnika ukrajinskih snaga i 10 jedinica specijalnih vozila, dodao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZAHAROVA: DNR i LNR su suverene države i mogu samostalno da odluče da li će pozvati generalnog sekretara UN Antonija Gutereša!

U Soledaru je prilikom popunjavanja redova 10. planinsko-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine više od trećine mobilisanih građana napustilo jedinice bez dozvole, odlazeći u nepoznatom pravcu. Zbog velikih gubitaka, popunjenost brigade ostaje ispod 50 odsto.

U oblasti Marjinke u DNR je zbog velikih gubitaka i nedostatka municije više od polovine pripadnika 3. bataljona 66. mehanizovane ukrajinske brigade samovoljno napustilo borbene položaje i područje bojišta.

Portparol je dodao da operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija nastavljaju sa napadima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine.

Tokom dana pogođeno je devet komandnih mesta, uključujući 46. aeromobilne ukrajinske brigade u Hersonskoj oblasti, 56. motorizovane pešadijske brigade u Donjeckoj Narodnoj Republici i 28. motorizovane pešadijske brigade u oblasti Nikolajeva.

Ubijen je veliki broj vojnika rezervnog sastava Oružanih snaga Ukrajine, naoružanja i vojne tehnike koji su stigli na istovar na železničku stanicu Kalinjindorf u Hersonskoj oblasti.

Takođe je uništeno devet skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u Donjeckoj Narodnoj Republici, Harkovskoj oblasti, Zaporoškoj oblasti i Nikolajevskoj oblasti, kao i tri skladišta goriva u Harkovskoj oblasti.

Ruski PVO sistemi su tokom prethodnog dana uništili četiri ukrajinske bespilotne letelice u Harkovskoj oblasti, Donjeckoj Narodnoj Republici i Hersonu. Takođe su u DNR presretnuti balistička raketa „Točka U“ i sedam raketa višecevnog bacača raketa „Uragan“.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 267 aviona, 148 helikoptera, 1.747 bespilotnih letelica, 365 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.334 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 799 borbenih vozila višecevnih raketnih sistema, 3.310 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.922 jedinice specijalnih vojnih vozila.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar