12°C

Beograd

Photo: president.gov.ua

Izvor: Sputnjik

NEUSPEŠAN NASTUP ZELENSKOG U LATINSKOJ AMERICI: "Drugorazredni komičar koji krši ljudska prava"

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ponovo je pokušao da obezbedi podršku u Latinskoj Americi, obraćajući se studentima na univerzitetu u Čileu. Ali, njegovi pokušaji su se i ovaj put pokazali kao neuspešni.

Zelenski se oglasio nakon sastanka sa Erdoganom i Guterešom: "Pregovori mogući tek nakon povlačenja ruske vojske!"

Neki od izraza kojima su čileanski studenti okarakterisali nastup Zelenskog su: "američka marioneta“, "finansijer neonacizma“, "drugorazredni komičar“, "krši ljudska prava“. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Horhe Elbaum, argentinski sociolog i novinar podsetio je da je prvi neuspeh Zelenskog u Latinskoj Americi zabeležen u julu, kada je "MERKOSUR“ odbio molbu Zelenskog da se obrati na samitu u Paragvaju na temu rusko-ukrajinskog sukoba.

- Aktivnosti Zelenskog na međunarodnom nivou, posebno ti filmski nastupi koji podsećaju na njegovu glumačku prošlost su postupci koji su strogo kontrolisani i mogući zahvaljujući Stejt departmentu - naveo je on. 

On je dodao da to znači da ukrajinskog lidera sve češće doživljavaju, čak i u Ukrajini kao "marionetu i eksteritorijalnog operatera SAD“.

Venecuelanski analitičar Sergio Rodrigez Gelfenštajn je, sa svoje strane, istakao da u poređenju sa prvim danima razvoja situacije u Ukrajini, istina o Zelenskom sve više izlazi na videlo.

- Setimo se prvog glasanja u Ujedinjenim nacijama. Već na drugom glasanju, mesec dana kasnije, broj pristalica se smanjio, a zatim u UN nisu glasali, jer je istina otkrivena - naglasio je on.

Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar