Izvor: Tanjug
28.09.2022 u 07:14
0

ZELENSKI ODBACIO REZULTATE REFERENDUMA! Ovu farsu ne mozemo zvati ni imitacijom referenduma

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski osudio je kao „farsu“ i odbacio rezultate referenduma o pridruživanju Rusiji, koji su u četiri oblasti Ukrajine, pod kontrolom Moskve, sprovele proruske vlasti.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarao je sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom o daljoj podršci!

Zelenski je poručio je da će Ukrajina „braniti“ svoje stanovništvo u regionima pod ruskom kontrolom, pošto su vlasti samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike u Donbasu i Zaporoške i Hersonske oblasti objavile rezultate referenduma koje je Zapad već osudio, prenosi Gardijan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ova farsa na okupiranoj teritoriji ne može se nazvati čak ni imitacijom referenduma. Mi ćemo delovati da zaštitimo naš narod: i u Hersonskoj oblasti, u Zaporoškoj oblasti, u Donbasu, u trenutno okupiranim oblastima Harkovske oblasti i na Krimu – saopštio je Zelenski u utorak u video snimku objavljenom na Telegramu.

Obraćanje ukrajinskog predsednika usledilo je nakon što su proruski zvaničnici u četiri regiona saopštili rezultate referenduma, prema kojima se velika većina stanovnika odlučila za prisajedinjenje Rusiji,a zapadni lideri unapred su odbacili ovo izjašnjavanje kao „lažno glasanje“.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da Zapad nikada neće priznati rusku aneksiju ukrajinske teritorije, a NATO je referendume nazvao „lažiranjem“ i „kršenjem međunarodnog prava“.

Ujedinjene nacije su saopštile da ostaju posvećene teritorijalnom integritetu Ukrajine unutar priznatih granica, navodi britanski list.

Ranije je, u obraćanju Savetu bezbednosti UN, Zelenski upozorio da Ukrajina neće moći da pregovara sa Rusijom posle ovog glasanja.

Ruski predsednik Vladimir Putin trebalo bi da se obrati pred oba doma ruskog parlamenta u petak i to bi mogao da iskoristi da zvanično objavi priključenje Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima su održani referendumi, saopštilo je britansko ministarstvo odbrane u najnovijim obaveštajnim podacima, navodi Gardijan.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter