Izvor: Sputnjik
29.09.2022 u 08:11
0

URAGAN „IJAN“ POGODIO FLORIDU! Besni talasi, katastrofalne poplave i nestanak struje (VIDEO)

Razorni uragan Ijan projurio je Floridom, praćen žestokim vetrom i obilnim padavinama i besnim talasima koji su prouzrokovali katastrofalne poplave i nestanak struje, i nastavio obalom Atlantik.

URAGAN IJAN PRETI DA NAPRAVI PUSTOŠ: Stanovnici Floride se evakuišu, Kuba u mrklom mraku – ima poginulih!

Više od 2,5 miliona stanovnika Floride, na obalama Meksičkog zaliva, dobilo je naredbu ili upozorenje za evakuaciju, u trenutku kada se približavao uragan, koji pre toga pogodio Kubu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ijan“ je u sredu popodne izleteo na obalu katastrofalnom snagom kao uragan 4. kategorije, sa maksimalnim vetrovima od 241 km/č, i brzo je ravan pejzaž pretvorio u scenu razaranja, prenosi Rojters.

„Ijanovi“ vetrovi, zbog čega je to bila jedna od najintenzivnijih oluja koje su pogodile kopno SAD u poslednjih nekoliko godina, značajno su se smanjili nakon noći. U roku od osam sati od dolaska, „Ijan“ je spao na kategoriju jedan sa najvećom trajnom brzinom vetra od 150 km/č, izvestio je Nacionalni centar za uragane.

– Ova oluja utiče na državu Floridu – rekao je guverner Ron de Santis, koji je zatražio od predsednika SAD DŽoa Bajdena da odobri veliku saveznu deklaraciju o katastrofi kojom se pruža širok spektar američke hitne pomoći celoj državi.

Nije bilo zvaničnih izveštaja o smrtnim slučajevima ili ozbiljnim povređenima u oluji. Poznato je da je neodređeni broj ljudi „zarobljen“ i da im je u oblastima „visokog rizika“ potrebna pomoć nakon što su odlučili da prebrode oluju kod kuće, a ne da poslušaju naređenja za evakuaciju, ali su bili van neposrednog dometa spasilačkih ekipa, rekao je De Santis .

Američke granične vlasti saopštile su da se 20 kubanskih migranata vodi kao nestalo nakon što je njihov čamac potonuo kod obale Floride dok se „Ijan“ približavao obali u sredu.

Guverneri američkih država Južne Karoline, Severne Karoline, DŽordžije i Virdžinije preventivno su proglasili vanredno stanje.

Prognostičari su saopštili da će se „Ijan“ nastaviti ka tim državama kao tropska oluja, koja će verovatno doneti više poplavnih kiša tokom vikenda.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter