6°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: Tanjug

Jegor Černjev: Ukrajina će postati članica NATO brzo nakon pobede nad Rusijom!

Šef delegacije ukrajinskog parlamenta Vrhovne vlade pri Parlamentarnoj skupštini NATO, Jegor Černjev, smatra da će Ukrajina postati članica NATO ubrzo nakon pobede nad Ruskom Federacijom.

- Nadam se da će NATO vrlo brzo uspeti da nas primi, jer se de fakto sada vrlo brzo usklađujemo sa standardima NATO u vojsci. Nadam se da će se po završetku rata de fakto pretvoriti u de jure i da ćemo postati članica NATO-a bez ikakvog akcionog plana za članstvo u NATO-u i to vrlo brzo - rekao je Černjev, prenosi Interfaks Ukrajina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovoj oceni, reč je o tome šta će biti posle rata, posle, kako je naveo, pobede Ukrajine, kako bi ona dobila bezbednosne garancije u vidu "NATO kišobrana".

Šef diplomatije EU Žozep Borelj poručuje: Pristupanje Ukrajine NATO "u ovom trenutku nije fundamentalno pitanje"

- Shvatamo da se Rusija neće smiriti i da će za tri, pet, deset godina, kada ponovo akumulira svoje resurse, ponovo pokušati da zauzme ili deo teritorije ili celu Ukrajinu - rekao je Černjev.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar