Izvor: Tanjug
02.10.2022 u 22:49
0

Izraelski premijer Jair Lapid pozdravio je danas predlog SAD za uspostavljanje morske granice sa Libanom!

Izraelski premijer Jair Lapid pozdravio je predlog SAD za uspostavljanje morske granice sa Libanom, rekavši da će američki plan za rešavanje dugotrajnog spora između susednih zemalja pozitivno uticati na ekonomiju Izraela i podstaći regionalnu bezbednost.

Lapid je rekao da je predlog dostavljen tokom vikenda i Izraelu i Libanu, preneo je AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Iako je istakao da se predlog još proučava, Lapid je naveo da će on ojačati severne oblasti Izraela u blizini libanske granice, omogućiti Izraelu da proizvodi dodatni prirodni gas i obezbedi nove prihode u nacionalnoj kasi.

„Ovo je sporazum koji jača bezbednost Izraela i izraelsku ekonomiju“, rekao je Lapid.

On je, takođe, kazao da se Izrael neće protiviti razvoju „dodatnog libanskog gasnog polja“ koje se prostire na pomorskoj granici, sve dok Izrael dobije “udeo koji zaslužuje“.

Lapid je rekao da će to oslabiti zavisnost Libana od Irana, obuzdati militantnu grupu Hezbolah i promovisati regionalnu stabilnost.

Predlog je u subotu uručen i libanskim liderima.

Bajdenov savetnik Džejk Saliven u Turskoj o napretku u procesa pristupanja Finske i Švedske NATO-u i „osudi pokušaja Rusije da izvrši nelegalnu aneksiju ukrajinskih teritorija“!

Predsednik libanskog parlamenta Nabi Beri izjavio je u subotu da predlog „u principu ispunjava libanske zahteve“, navodi AP.

Liban se nada da će pokrenuti proizvodnju nafte i gasa na moru dok se bori sa najgorom ekonomskom krizom u svojoj modernoj istoriji, dodaje američka agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter