3°C

Beograd

Photo: Tanjug AP.

Izvor: Sputnjik

POD HITNO OTKLONITI PROPUSTE! Patrušev: "Povećan nivo opasnosti od terorizma na Krimu"

Na Krimu postoji visoki nivo opasnosti od terorizma u svetlu ruske specijalne vojne operacije, potrebno je pod hitno otkloniti propuste u bezbednosti, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

KRIM JE FORMALNO DEO RUSIJE: Ilon Mask izneo predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini u 4 tačke!

- Zahvaljujući efikasnim dejstvima specijalnih službi organa bezbednosti sprečeno je 12 terorističkih zločina - rekao je Patrušev na savetovanju o bezbednosti Krima održanom u Sevastopolju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, sprečena su dejstva terorističkih organizacija kao što su "Desni sektor“ i "Hizb al Tahrir al Islami (obe zabranjene u Rusiji), koje su pripremale terorističke napade na Krimu.

- Likvidiran je kanal finansiranja međunarodne terorističke organizacije 'Islamska država' (zabranjena u Rusiji) - dodao je Patrušev.

On je upozorio na to da na nizu potencijalno opasnih objekata nema fizičke zaštite i tehničkih sredstava bezbednosti.

Patrušev je istakao da se povećao nivo opasnosti na saobraćajnim objektima na Krimu, kao i da je porasla verovatnoća od napada bespilotnim letelicama.

- Analiza situacije u sferi zaštite saobraćajne bezbednosti Krima i Sevasotpolja svedoči o povećanoj opasnosti od zločinačkih dejstava na objektima saobraćajne infrastrukture i saobraćajnim sredstvima - rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, na Krimu je znatno povećan broj zločina izvršenih uz korišćenje oružja, municije i eksplozivnih supstanci.

- Molim rukovodioce regiona da pod hitno otklone te nedostatke. Važnost takvog rada uslovljena je visokim nivoom diverziono-terorističkih opasnosti u svetlu sprovođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini - naglasio je Patrušev.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar