Izvor: Kurir.rs/A.Mlakar
06.10.2022 u 15:14
0

KAKO BI ZAPAD, A KAKO PUTIN ODGOVORIO NA NUKELARNI UDAR, AKO BAJDEN PROGLASI „DEFCON ONE“?! Ovo su potencijalni ciljevi!

Britanski tabloid The Sun, od kada je ruski predsednik Vladimir Putin prozborio besedu da bi Rusija u odbrani mogla da primeni taktičko nukelarno oružje, na Zapad se vratila hladnoratovska histerija. Svi mediji pričaju samo o tome kad će Putin da baci atomsku bombu.

Ovaj čuveni britanski tabloid bavio se drugom stranom priče i o tome kako će Zapad odgovori na Putinovu upotrebu nuklearnog oružja. Odnosno šta će biti meta napada kad Džo Bajden u punom ushićenju proglasi DEFCON ONE.

U slučaju nuklearnog udara, Zapad bi mogao da odgovori potpunom nuklearnom odmazdom lansiranjem sopstvenog nuklearnog oružja prema Rusiji.

Međutim, stručnjaci su istakli da je ovaj scenario malo verovatan jer bi sukob eskalirao ui sveopšti nuklearni rat između Zapada i Rusije.

Američki stručnjak za nacionalnu bezbednost Džefri Edmonds rekao je:

„Pogađanje mete u Rusiji nuklearnim oružjem, bez obzira na snagu, suštinski menja sukob.

„Upotreba nuklearnog oružja protiv Rusije odmah pretvara sukob u rat Rusije protiv Sjedinjenih Država i NATO-a koji je preskočio sve konvencionalne opcije za upravljanje eskalacijom.

„Malo je verovatno da će američki predsednik posmatrati udare nuklearnim oružjem na ciljeve unutar Rusije kao održivu opciju.

Mogući ciljevi:

1. Udar nuklearnim oružjem avio bombama B-61 i B-63, krstarećim raketama sa nukelarnim bojevim glavama i krstarećim raketama AGM ALCAM, i sa brodova i podmornicama BGM-109 po ruskim bazama uz samu granicu Ukrajine i Kalinjingradu, Murmansku i okolini Moksve.

2. Napad krstarecim raketama i avijacijom po ruskim polozajima u Ukrajine

3. Taktički nukelarni udar na Krimgde se nalaze najbitnije vojne instalacije ruske kopnene vojske, avijacije i ratne moranrice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Udar na Crnomorsku Flotu sa upotrebom borbenih aviona sa nosača aviona u Jadranskom moru i Mediteranu, baza u Rumuniji i Bugarskoj, kao i dolazak strateških bombardera, koji bi iz vazdušnog prostora pojednih članica NATO lansirali krastareće rakete sa nukelarnim bojevim glavama na ruske vojne ciljeve širom Krima.

Međutim, postavlja se opravdano pitanje da li bi Rusija i po čemu uzvratila u tom prvom udaru, pre nego što krenu taktičke balističke rakete iz silosa, mobilnih lansera i podmornica.

Koje bi oni mete mogli da napadnu. U tom slučaju pojavljuje se više ključnih meta od kojih su svakako najvažnije:

U ovom slučaju glavni način udara bio bi krstarećim raketama lansiranim sa strateških bomabrdera Tu-95 i Tu-160, kao i bomabrdera dugog dometa T-22M3 koji bi izvršili prodor na maloj visini. Zatim upotrebom taktičkih balističkih raketa tipa Iskander M i verzije sa krstarećim raketama K. U poslednoj fazi upotrebljene bi bile interkontinentalne balističke rakete Topolj M, Jars, SS-18 Satana odnosno R-35 Vojvoda i Bulava lasiranih sa strateških nukelarnih podmornica na krajnjem severu iz zone Artika.

1. aerodrom Režikovo u Poljskoj,

2. Radarska stanica protivraketnog štita isto u Poljskoj

3. baza za rakete presretače u bazi Deveselu -Rumunija,

4. Američke avio baze Ramštajn, Špagdalem i naravno Bihel, baza u kojoj SAD imaju raspoređene nuklearne bojeve glave u Zapadnoj Evropi.

5. Baza Klajd u Škotskoj najveća podmornička baza Velike Britanije, i na kraju

6. Udar interkontinentalnim balističkim raketama po gradovima SAD, Velike Britanije i Zapadne Evrope, pre svega Italije gde se nalazi većina avio baza članica NATO.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter