3°C

Beograd

Photo: president.gov.ua

Izvor: TANJUG

ZELENSKI NEGIRA DA JE POZVAO NA NUKLEARNI UDAR NA RUSIJU! Pogrešno sam shvaćen

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski negira da je pozvao na nuklearni udar na Rusiju, već je, kaže, upotrebio ukrajinsku reč koja je pogrešno shvaćena.

ZELENSKI NE KRIJE OPTIMIZAM I ZADOVOLJSTVO: " Vratili smo puno teritorije u Hersonskoj oblasti, naročito na jugu zemlje..."

Rusija je to iskoristila u svoju korist, kaže Zelenski i tvrdi da su ruski zvaničnici počeli da "pripremaju društvo" za moguću upotrebu nuklearnog oružja, ali i da ne veruje da je spremna da ga upotrebi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

- Oni počinju da pripremaju svoje društvo. To je veoma opasno. Nisu spremni da to urade, da to iskoriste. Ali počinju da komuniciraju. Ne znaju hoće li to iskoristiti ili ne. Mislim da je opasno čak i govoriti o tome - rekao je Zelenski u intervjuu za Bi-Bi-Si.

Ponovo je pozvao na uvođenje preventivnih sankcija Rusiji i pozvao na neophodno delovanje jer, kako navodi, "pretnje Rusije predstavljaju rizik za celu planetu", a zaplenili su i Zaporošku nuklearnu elektranu, najveću u Evropi.

- Svet može odmah da zaustavi akcije ruskih okupatora - kazao je on i dodao da svet može da ih natera da napuste nuklearnu elektranu.

Komentarišući delimičnu mobilizaciju, Zelenski tvrdi da je reč o deci koja nemaju ni mitraljeze ni pancire i da su takvi "topovsko meso".

- Ako neće da budu ćevapi, treba da se bore za život - rekao je Zelenski i dodao da nuklearni rad nije ono čega se Putin najviše plaši, već narod.

- Samo narod je taj koji može da ga promeni, da mu oduzme vlast i preda je drugom - kaže ukrajinski predsednik.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar