Izvor: TANJUG
07.11.2022 u 08:34
0

Preminuo kiparski arhiepiskop Hrizostomos II

Kiparski arhiepiskop Hrizostomos II preminuo je jutros, saopštila je državna televizija te zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Hrizostomos (81) je bolovao od raka jetre i poslednje dane proveo je u sedištu crkve u prestonici, prenosi AP.

U saopštenju koje je izdao tim lekara navodi se da je nadbiskup preminuo mirno jutros u 6.40 časova po lokalnom vremenu.

-Svi koji su mu bili bliski u teškim časovima njegove bolesti iskusili su njegovu poniznost, dobrotu i duboku veru, kao i brigu za svoje stado-navodi se u saopštenju.

Ističe se da je arhiepiskop iza sebe ostavio nasleđe obeleženo njegovom „vizijom, smelošću, poštovanjem i željom za obnavljanjem crkvene istorijske tradicije, kao i inovativnim promenama koje su uvek imale za cilj jedinstvo crkve“.

-Ono što ćemo uvek pratiti je njegova direktnost, ljubaznost i njegov osmeh- navodi se u saopštenju.

Državna televizija je prenela da će se Sveti sinod – najviše crkveno telo koje donosi odluke – sastati kako bi se dogovorili detalji vezani za sahranu, na koju će biti pozvani i poglavari drugih pravoslavnih crkava.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter