Izvor: Tanjug
08.11.2022 u 16:09
0

Kinezi strahuju od novih zatvaranja zbog koronavirusa!

Novi rast broja zaraženih virusom korona u Kini, a posebno u Guangdžou, važnom centru kineske i svetske ekonomije, brine ekonomiste zbog mogućeg zatvaranja.

U ponedeljak je broj zaraženih u Kini dostigao 7.475, od kojih je trećina slučajeva upravo u Gvangdžou.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za većinu zemalja sveta to nije zastrašujuća brojka, ali Kina nastavlja politiku nulte tolerancije na korona virus i spremna je na radikalne mere i zatvaranja koja ugrožavaju ekonomski rast i utiču na svetsku ekonomiju, prenosi Rojters.

Veliki investitori sa nestrpljenjem iščekuju trenutak kada će Kina, druga ekonomija sveta, otvoriti svoje granice ili odustati od politike nulte tolerancije prema korona virusu.

SI ĐINPING IZDAO HITNO NAREĐENJE DA SE VOJSKA FOKUSIRA NA PRIPREME ZA RAT: „Bezbednost Kine je sve nestabilnija i neizvesnija!“

Guangdžou, grad od petnaest milona ljudi i najveća luka u Kini, važi za „najveću fabriku svetske ekonomije“. Između ostalog, u ovom gradu se proizvode ključne komponente za proizvode kompanije Epl.

Delimično ili čak kompletno zatvaranje grada, nalik na ono koje je u aprilu i maju iskusio Šangaj, dodatno bi oslabilo već uzdrmani juan i poljuljalo kinesku i svetsku ekonomiju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter