3°C

Beograd

Photo: tanjug ap photo dmitry azarov

Izvor: Sputnik Srbija

"OD REZULTATA ZAVISI MESTO RUSIJE U SVETU" Putin istakao da su u sferi veštačke inteligencije korak ispred drugih zemalja!

Rusija treba da poveća napore u oblasti veštačke inteligencije, mada je i sada na korak ispred nekih drugih zemalja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji "Putovanje u svet veštačke inteligencije“.

- U pojedinim pravcima u toj oblasti smo na korak ispred nekih drugih zemalja. I potrebno je obavezno da povećavamo svoje napore u toj oblasti - istakao je Putin.

SVI SE PITAJU DA LI JE OVO ISTINA I O ČEMU JE BILO REČI? "Rusija i Ukrajina pregovarali u Abu Dabiju prošle nedelje!"

Prema njegovim rečima, dostignuća u oblasti veštačke inteligencije će u velikoj meri određivati buduće mesto Rusije u svetu.

- Značaj prodora u sferi veštačke inteligencije je ogroman. Suparništvo među državama je vrlo žestoko. Od rezultata koje postignemo zavisi mesto Rusije u svetu, naš suverenitet, bezbednost i bogatstvo naše zemlje - rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da je zadatak u predstojećoj deceniji omogućiti da se veštačka inteligencija uvede u masovnu upotrebu, da obuhvati sve sektore ekonomije, socijalnu sferu i sistem državne uprave.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da Rusija danas ima naučna dostignuća, jedinstvene istraživače u toj oblasti koji „stvaraju prekretničke tehnologije nove epohe“.

- Rusija, prema mišljenju međunarodnih eksperata, u oblasti digitalizacije državnih usluga, predstavlja jednog od globalnih lidera, ulazi u deset najboljih na svetu - rekao je Putin, podsetivši da su među dvestotinak zemalja na samom vrhu Brazil, Saudijska Arabija, Južna Koreja.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar