6°C

Beograd

Photo: Tanjug/AP Markus Schreiber

Izvor: Blic.rs

"NISAM MOGLA DA UTIČEM NA PUTINA": Angela Merkel otkrila na koji način je htela da organizuje razgovore Rusije i Evrope!

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je želela da sazove razgovore Evrope i ruskog predsednika Vladimira Putina u godini pre vojnog napada na Ukrajinu, ali da nije bilo mogućnosti da utiče na ruskog lidera na kraju svog mandata.

MERKELOVA JASNIM NARATIVOM POKAZUJE "SUPERIORNOST": "Ne kajem se zbog odluke u vezi sa ruskim gasom..."

Merkelova je rekla "Špiglu" da su ona i francuski predsednik Emanuel Makron planirali da organizuju nezavisni format za razgovore Putina sa Evropskim savetom 2021, što je bilo poslednje leto njenog mandata.

- Ali, više nisam imala snagu da to poguram, jer su svi znali: ona odlazi na jesen - izjavila je Merkelova.

Ona se povukla iz politike posle 16 godina na vlasti u Nemačkoj, nakon izbora u septembru 2021. godine i nakon što je u decembru predala ovlaštenja Olafu Šolcu iz Socijaldemokratske unije.

Prisećajući se svoje poslednje posete Moskvi u avgustu 2021, Merkelova, koja tečno govori ruski, rekla je "Špiglu": "Osećaj je bio jasan - u smislu političke moći, gotovi ste. Za Putina je važna samo moć".

Komentarišući svoj odlazak sa političke scene, ona je rekla da je "došlo vreme za novi pristup" jer njena vlada nije ostvarila napredak, ne samo u Ukrajini, nego i kada je reč o sukobima u Moldaviji, Gruziji, Siriji i Libiji.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar