-4°C

Beograd

BERLUSKONI SE UPLAŠIO SMRTI: Dirljiva poruka nakon operacije koju je uputio POLITIČKIM RIVALIMA!

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (79) uspešno je danas operisan u bolnici San Rafaele u Milanu i postoperatvni tok je uredan, saopšteno je iz te bolnice.

Berluskoni je podvrnut operaciji srčanog zaliska, a intervencija je trajala više sati. Bivši italijanski premijer će u bolnici, kako je najavljeno, provesti dva dana na intenzivnoj nezi, a oporavak će, prema predviđanjima lekara, trajati nekoliko sedmica.

Italijanski milijarder je preživeo infarkt pre deset godina, kada mu je ugrađen pejs-mejker u SAD-u. Uređaj je zamenjen krajem prošle godine.

"Naravno da sam zabrinut. Ali sam i dirnut podrškom i pažnjom svih, čak i mojih političkih rivala ", napisao je Berluskoni juče na svojoj Fejsbuk stranici.

Berluskonijev lekar, Alberto Cangrilo je naveo da je 79-godišnji biznismen "mogao da umre", što ukazuje na to da je njegovo stanje bilo teže nego što su govorili prijatelji i članovi porodice koji su Berluskonija prethodnih dana posećivali u milanskoj klinici San Rafaele, prenela je agencija AP.

Berluskoni, koji već godinama ima ugrađeni pejsmejker, primljen je u bolnicu prošle sedmice. On je tog dana nazvao Cangrila iz Rima da mu se požali da se ne oseća dobro, a lekar mu je savetovao da se vrati u Milano i da direktno sa aerodroma ode u bolnicu.

Lekar je naveo da je Berluskonija u klinici pregledao tim doktora, koji su utvrdili teži slučaj oboljenja aortnog zaliska, usled kojeg krv teče u obrnutom smeru od onog koji je normalan. Cangrilo je rekao da će posle rehabilitacije Berluskoni "biti vitalniji nego ranije".

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/ACMilan_INA

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar