-3°C

Beograd

JUTRO KOJE ĆE ODLUČITI SVE: Konačni rezultati REFERENDUMA u Velikoj Britaniji najavljeni za sutra

Konačni rezultati referenduma o budućnosti Velike Britanije u Evropskoj uniji biće poznati sutra, "otprilike u vreme doručka", procenjuje britanska izborna komisija.

Zavisno od toga koliko će glasovi za izlazak i za ostanak Britanije u EU biti izjednačeni, ishod referenduma može biti poznat i pre nego što konačni rezultati na nacionalnom nivou budu zvanično objavljeni, navodi Bi-Bi-Si.

Prema procenama izborne komisije, očekuje se da će Sanderlend i opština Vondsvort u Londonu biti među prvima u kojima će biti završeno prebrojavanje glasova oko 00:30 po lokalnom vremenu.

Birališta u Velikoj Britaniji su otvorena do 22:00 sata, a svim glasačima koji na birališta dođu do tada, biće omogućeno da glasaju.

Nakon zatvaranja birališta, zapečaćene kutije sa glasačkim listićima će biti prebačene u mesta za brojenje glasova za svaki od 382 lokalna centra, koji predstavljaju svih 380 područja u Engleskoj, Škotskoj i Velsu, i po jedno u Severnoj Irskoj i na Gibraltaru.

Rezultati u pojedinim oblastima će, potom, biti objavljeni tokom noći, zajedno sa rezultatima 11 nacionalnih i regionalnih centara.

Tanjug
Foto:

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar