11°C

Beograd

MIRA BANJAC NE PRESTAJE DA ODUŠEVLJAVA: Još osećam volju i želju za GLUMOM!

Glumica Mira Banjac (89) je veliki profesionalac. Osoba je koju podjednako vole i publika i kolege, ali i predstavnici medija. Legenda jugoslovenskog i srpskog glumišta radi punom parom i uvek voli da istakne da je rad održava.

Nedavno je završila snimanje serija "Preživeti Beograd" Đorđa Stanimirovića i drugu sezonu serije "Psi laju, vetar nosi" Jelene Bajić Jočić.

- Ja sam sve to radila sa velikom ljubavlju, jer u stvari volim da se družim sa glumcima. To nisu moje velike ambicije, ali meni je bilo lepo na snimanjima i to me održava- započinje razgovor za "Blic TV magazin" Mira Banjac.

Iako je već godinama u penziji, nije klasični penzioner. Kako sama često istakne, želi da bude korisna i da bude što duže u ovom poslu, okružena dragim ljudima.

- Ne želim da ostanem biljka koja čeka da svene. Naravno, to me čeka, i kada to bude, biću spremna. Zasad još osećam snagu i volju i potrebno mi je da radim- , naglašava glumica, koja će se povući kada oseti da više ne može da glumi.

Skoro svakodnevno imamo priliku da gledamo našu vrsnu umetnicu u reprizama serija i filmova. Otkriva nam da i ona voli da pogleda ostvarenja koje je nekada radila.

- Ponekad pogledam i zaključujem, uvek sa tugom, da mnogih mojih kolega više nema. Volim da pogledam i "Trezor" i stvarno sam zahvalna Bojani Andrić koliko se brine o tom TV projektu. Uvek se prisetim nekih filmova i serija koje sam mislila da nikad više neću videti- ističe Mira.

Kurir.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar