10°C

Beograd

BILA JE MEĐU NAJLEPŠIMA U HOLIVUDU: ONA je OVAKO okončala svoj život!

Džudi Garland pamtimo po velikim lepim očima i jednim od najslavnijih glasova Holivuda. Bila je Doroti u mjuziklu "Čarobnjak iz Oza", pevačica u "Čoveku koji nestaje", itd. Iza kulisa, Garland je živela drugačijim, manje srećnim životom, uhvaćena u klopku bez izlaza.

Glumica, koja je umrla od predoziranja lekovima 22. juna 1969. godine, sa samo 47 godina, tema je novog filma "Džudi" koji će u bioskope stići 24 oktobra. Film u kojem glumi Rene Zelveger, prikazuje poslednje nedelje njenog života, na turneji u Londonu i njenu preranu smrt. Džudi je zapravo mnogo pre toga bila zavisnica, alkoholičarka, opjednuta seksom i imala je suicidalne misli.

Stivi Filips, koja je počela kao advokat, polako je gradila svoju karijeru i postala Džudina menadžerka. Radila je to tri godine – između 1961. i 1964. što je značilo da je pratila glumicu i pevačicu na svim njenim turnejama i koncertima u inostranstvu, pa je i bila svedok svih njezinih bizarnih ponašanja na putu.

Ležala je kao mrtva i krvarila

To znači da je prisustvovala i odmoru na Karibima, gde je Garland skoro potpuno gola izašla na hotelski balkon i pjvala prolaznicima iz sveg glasa pesmu iz "Over the Rainbow". Ili trenutku u kojem je slavna glumica u svojoj garderobi razbila ogledalo na ormariću za šminku i krhotinama sekla vlastito lice.

Glumica je posedovala specifičnu lepotu i neuobičajen karakter

Odnosno onda kada je glumila da će otići kući iz bolnice jer su lekari i medicinsko osoblje bili prema njoj prestrogi, pa je na njih urlala: "Kako se usuđujete vi jeb*** moroni tako se ophoditi sa mnom kao da sam jeb*** komad govedine?"

Pred kraj turneje, Garland je velikodušno dovela na pozornicu svoju menadžerku da bi s njom otpevala duet, a zatim je agresivno gurnula nazad u bekstejdž jer se ispostavilo da Filips ne može da otpeva svoj deo. Ukratko – život Džudi Garland bio je ringišpil, a menadžerka Stivi Filips je ona koja je vrištala na prednjem sedištu prvog vagona.

"Iako su koncerti uvek bili divni, ono što se događalo pre i posle nije bilo ni približno tako. Ponekad je bilo prilično grozno, a nekoliko puta umalo tragično", piše Filips u svojim memoarima iz 2015. koje je nazvala 'Judy & Lisa & Robert & Freddie & David & Sue & Me'.

Jedna situacija se zamalo završila kobno za obe žene. Garland je provela dve nedelke u hotelu 'Sahara' u Las Vegasu 1962. godine i iako je njena slava izbledela, hotel ju je ipak smestio u glamurozni apartman s penthausom.

Nakon redovnog nastupa u 22 sata, zvezda je kao i obično insistirala da Filips nastavi s njom provod koji bi se skoro uvek završavao s doručkom – odreskom s jajima u 8 ujutru. Ili bi svoju menadžerku držala budnom u hotelskoj sobi u kojoj je igrala igru 'Gin&Rummy' da bi za sat vremena progutala 20 do 30 tableta kako bi mogla da zaspi.

Izvor: Glossy.rs
Foto. Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar