11°C

Beograd

NAPUSTILA NARODNO POZORIŠTE: SLOBODA MIĆALOVIĆ iskreno o odlasku sa scene!

Nova upravnica Ivana Vujić suočava se sa prvom krizom u Narodnog pozorištu.

Nacionalni teatar u novoj sezoni napustila je prvo glumica Sloboda Mićalović, prešavši u Jugoslovensko dramsko pozorište, a novi udarac je odlazak direktorke Drame Tanje Šljivar, za koji upravnica tvrdi da je privremen.


Propustila Šekspira

Planirano je da novu sezonu otvori predstava „San letnje noći“ sa Slobodom Mićalović u glavnoj ulozi, ali se to nije dogodilo.

- Nisam uspela da s Kokanom Mladenovićem uskladim termine - rekla je letos Sloboda, a sada je za naš list obrazložila svoju odluku.

- Istina je. Startovala sam u JDP. Bolje se ovde osećam. Znaju svi koji prate pozorište o čemu govorim. Nije to ništa čudno. Prelazili su u JDP iz drugih kuća i Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković i Miša Žutić. U JDP sam i to je moja kuća - poručila je glumica.


Ljubav od studija

Sloboda Mićalović na sceni JDP trenutno ima uloge u predstavama „Lorencačo“ i „Tartif“, a tu je prve uloge ostvarila još kao student glume. Ivana Vujić je juče potvrdila da direktorka Drame neće obavljati ovu funkciju.

- Uzela je dva meseca neplaćenog zbog profesionalnih obaveza - rekla je Vujićeva na konferenciji za medije.

Za komentar smo pozvali Jasnu Dimitrijević, koja je predsednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta.


- Nemam te informacije o Tanji Šljivar. Kadrovska rešenja nisu u našoj nadležnosti. Pratimo poslovanje i sve u skladu s planiranim - rekla je Dimitrijevićeva.

kurir.rs
Foto: instagram/sloboda_micalovic_boba

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar