15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happy BSC

JECAJI ODZVANJAJU GROBLJEM! SAHRANJEN DŽEJ, 50 VIOLINA UZ "NEDELJU" GA ISPRATILO NA VEČNI POČINAK (FOTO, VIDEO)

Pevač Džej Ramadanovski sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju i to uz zvuke 50 violina, što je bila njegova poslednja želja.

Nakon toga, održan je govor posvećen pokojnom pevaču.

- Draga porodico, danas se opraštamo od oca, prijatelja, našeg brata, velikog pevača, velikog čoveka... Ceo tvoj Dorćol je tužan, ne može se skriti. Pamtio se nemaštinu, ali i velika iskušenja si imao, i uspeo da se izboriš za parče neba, sada si najsjajnija zvezda. Čistu emociju prenosio si pesmom i igrom, nema toga ko tebe nije voleo. Pretvarao si suze u radost, tvoje pesme bile su kao molitva, infuzija za duše koje pate. Pesmama si pobeđivao patnju, lečio si nas humanošću, bio si lek za sve. Verovao si u Bogu, slavio si Svetku Petku.

ZANIMAĆE VAS...

NOVITET U VOZILIMA GSP: Aparati za dezinfekciju u autobusima javnog prevoza

INTERVJU! ŠEF NATO KANCELARIJE ZA VEZU U BEOGRADU: Javnost ne vidi koliko Alijansa i Srbija rade zajedno

VAŽAN SASTANAK: Vučić sa novim ambasadorom Švajcarske, primio akreditivna pisma

NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA U PONEDELJAK: Ove NOVE MERE će biti donete, a evo zašto se to nije desilo danas

NESTAO PACIJENT IZ KOVID BOLNICE: Gubi mu se svaki trag, ćerka veruje da je on i dalje u bolničkom krugu

Pevač će biti sahranjen po muslimanskim običajima, budući da je Džej bio islamske veroispovesti. Na sahrani će biti ispunjena Džejeva velika želja - da mu na grobu zasvira 50 violina.

Žena sa kojom je Džej živeo i Džejeva bivša žena u kapeli su se sve vreme držale zajedno.

Džejev zet Adil došao je u pratnji svoje supruge, Džejeve ćerke Ane i njene sestre Marije, a prijatelji, poštovaoci lika i dela Džeja Ramadanovskog dolaze da se poslednji put oproste od njega i isprate ga na večni počinak.

Dragana Mirković i suprug Toni poslali su venac za preminulog Džeja. Dragan Kojić Keba, Mina Softić i Stevan Anđelković takođe su stigli u kapelu. U kapelu je stigao i pevač Radiša Trajković Đani, a i pevačica Zlata Petrović koja se držala sa koleginicom Vanesom, pa su zajedno plakale zbog velikog gubitka.

Inače, Džej je uvek isticao koliko mu znači Sveta Petka i redovno je posećivao kapelu koja joj je posvećena, kao i crkvu Ružicu na Kalemegdanu. Od Džejevih kolega, među prvima su na groblje stigli Đani i Mina Kostić.

Nešto malo kasnije pristigle su i kolege poput Aleksandre Prijović, Dragana Kojića Kebe, Zoran Jagodić Rule, Ivana Dudić, Acko Nezirović, Alen Sakić, Marija Šerifović, Ivana Dudić. U kapeli se pored njih nalaze najuži članovi Džejeve porodice, dok su ostala rodbina, brojne kolege i prijatelji okupljeni ispred kapele.

Porodica je, podsetimo, pred sahranu donela odluku da pevač bude sahranjen po muslimanskim običajima.

Brojni članovi porodice, prijatelji i kolege danas su došli na Novo groblje, gde će biti sahranjen legendarni Džej Ramadanovski, kako bi ga ispratili na večni počinak. Tužna povorka uputila se ka Aleji zaslužnih građana, gde će počivati Džej.

Porodica pevača je jedva koračala skrhana bolom, ćerkama Ani i Mariji su se suze slivale niz lice, dok je Andrijana bleda koračala pored njih. Kovčeg je bio prekriven zelenim ćilimom i cvećem.

Inače, Džej je pre tri godine operisao srčane zaliske u Beču i tada su mu doktori rekli da mora strogo da vodi računa o ishrani i zdravom životu.

Iza njega ostale su neutešne ćerka Ana i Marija, kao i bivša supruga Nada.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar