4°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: alo

POZIV KOJI JE ISPUNIO DEČAČKI SAN Zbog ovog odgovora Balašević je prozvao celu SFRJ

Đorđe Balašević preminuo je juče u 67. godini. Balašević je pre četiri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća. Pored dvočasovne borbe lekara za njegov život, panonski mornar na tugu celog Balkana zauvek je otišao. 

VAŽNO

STIŽE TOVAR Vučić sutra dočekuje dragocenu pošiljku za Srbiju!

U Srbiji MILION građana prijavljeno za vakcinu, pola miliona revakcinisano!

PATRIJARH Porfirije: Nisam se nadao da ću biti na tronu Svetog Save!

EKSKLUZIVNO General Dikić za Happy TV: Pretili su mojoj porodici, hteli su da proteraju sve Srbe iz Crne Gore!

Đole je stalno isticao koliko je srećan što je baš Olivera njegova supruga, a gestovima iz mlađih dana to joj je i dokazivao.  Ova ljubavna priča sa novosadskih ulica vratiće vam veru u ljude, ljubav, i ono najlepše u nama!

U vreme dok je Olivera Balašević, supruga novosadskog kantautora, studirala i živela u domu on je, kako kaže, pod njenim prozorom često pevao, a veliku ljubav nisu krili, od tada do danas. Ipak, bilo je na početku nekih pokušaja uticaja sa spoljne strane, kako je Đole to šeretski objasnio.

Na studentskoj sobi u kojoj je mlada Zrenjaninka Olivera tada živela, danas se na ulaznim vratima nalazi pločica “Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979.” Jer baš tu počela je najlepša ljubavna priča...

- Majka je veoma teško emotivno proživljavala što odlazim u Novi Sad i što ću biti sama, čak mi je predlagala da nađem nekog momčića. Imala sam cimerku Vesnu iz Čačka. Upoznala sam mnogo ljudi sa kojima sam i danas u kontaktu - pričala je Olja Balašević.

ODLAZAK PANONSKOG MORNARA

NAJPOTRESNIJI PRIZORI LOME SRCA: Suze za Balaševića u Novom Sadu, Puli, Sarajevu, ćirilica u Zagrebu (VIDEO)

TUGUJE REGION: Muzičari i glumci opraštaju se od Balaševića (FOTO)

I AMERIČKI mediji preneli vest o smrti Đorđa Balaševića!

Uskoro se u njenom životu pojavio i momčić, tada već poznati kantautor sa Salajke, a njen studentski život Đorđe Balašević slio je u pesmu "Provincijalka".

- On tvrdi da je ta pesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala beleške sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negde zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svetlosti bi strčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pesma to na vrlo lep način ispričala - govorila je Olivera.

Za vreme Oliverinih studija, u domu gde je živela, Balašević je, kako je nekoliko puta ispričao, igrao na obližnjem đačkom igralištu fudbal sa stanarima iz doma i ubrzo se pročulo za njihovu ljubav.

- To je od početka bila vrlo javna ljubav i jedina na svetu. Međutim, bilo je i onih koji su me sretali na ulici pa mi govorili: "Šta ti zavlačiš onu devojku", a bilo je i raznih scena - bio je pomalo misteriozan Đole.

Kada je otišao na letovanje u Umag, shvatio je da mu nedostaje, pozvao ju je sa recepcije hotela i pitao da se uda za njega. Jedva da je odgovorila, a on je seo u golf i vozio do Zrenjanina.

Venčali su se 1981. godine, ali nisu pravili veliku svadbu jer je pevačeva majka preminula godinu dana ranije. Jedan od tužnijih perioda u Balaševićevom životu bio je nakon rođenja ćerke Jovane.

PROČITAJTE JOŠ

EKSKLUZIVNO General Dikić za Happy TV: SVE ZA SRBIJU, SRBIJU NI ZA ŠTA!

PALO! Ni oni više ne priznaju lažnu državu Kosovo! (FOTO)

LUDILO U AMSTERDAMU! Dušana Tadića zaustavila policija... (FOTO)

Koliko je snažna njihova ljubav svodoči neverovatan gest kada je Đole pre više od 15 godina s jednom posebnom porukom oblepio sve bilborde po Novom Sadu, kako bi svojoj supruzi čestitao rođendan. Na bilbordima je pisalo: “Ah, pretposlednji dan aprila… Srećan ti rođendan moja mila.”

Kako je Olivera govorila, tog jutra ništa nije slutilo na takvo iznenađenje. Sela je na svoju biciklu, krenula je na pijacu, a bilbordi širom grada su jednostavno bili oko nje. Olivera Balašević zagazila je u sedmu deceniju života, a pored njenog savršenog izgleda niko joj ne bi dao te godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad