13°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/PhilipRainford

Izvor: Glossy.rs

ODRŽANA KOMEMORACIJA GLUMICI MIRI FURLAN: Mnogobrojne kolege nisu bile u mogućnosti da se pojave!

Mnogobrojne kolege nisu bile u mogućnosti da se pojave.

ZANIMAĆE VAS I OVO

POLICIJA UŠLA U KUĆU U SOPOTU I PRONAŠLA OGROMAN ŠTEK: Iza lažnog čiviluka tajna prostorija, a u njoj ARSENAL I DROGA!

VOZAČI, OPREZ: Evo šta sve snimaju NOVE saobraćajne kamere!

NAJAVLJEN SASTANAK MINISTRA ZDRAVLJA: Lončar u sredu u Palati Srbija sa direktorima kovid bolnica!

POSLE MASAKRA U ŠKOLI: Selaković uputio saučešće Lavrovu

Proslavljena glumica Mira Furlan preminula je 20. januara u Los Anđelesu, a danas joj se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održava komemoracija na sceni “Ljuba Tadić”.

Da se oprosti od velike umetnice došao je mali broj ljudi, a od kolega Anica Dobra, Rada Đuričin, Branko Cvejić i Radoslav Rale Zelenović. Na komemoraciji je planirano da govore Jasna Đuričić, Anita Mančić, Vojislav Brajović, Olja Bećković, Goran Marković i Miki Manojlović, dok su video poruke poslali su Slobodan Unkovski, Žarko Laušević, Bil Mumi i Piter Durasik, Klaudijn Kristijan i Željko Ivanek.

U JDP, čiji je u jednom periodu bila pridruženi član, igrala je Leu u “Dibuku Anskog” u režiji Edvarda Milera i Izabelu u “Pozorišnim iluzijama” Pjera Korneja u režiji Slobodana Unkovskog. Trenutno se u tu igra njena drama "Dok nas smrt ne razdvoji".

Rođena u Zagrebu, Mira Furlan osamdesetih godina postaje jedna od najistaknutijih glumica kako u Hrvatskoj, tako i u čitavoj Jugoslaviji.

U pozorištu je odigrala značajne uloge, a popularnost je stekla ulogama u mnogim televizijskim filmovima i serijama kao što su "Velo misto Miljenka Smoje", "Nepokoreni grad", "Putovanje u Vučjak", "Bolji život". Na filmu je odigrala glavne uloge u četrdesetak ostvarenja: "Otac na službenom putu" Emira Kusturice, "Kiklop" Antuna Vrdoljaka, "Lepota poroka" Živka Nikolića, "U raljama života" i "Za sreću je potrebno troje" Rajka Grlića, "Za sada bez dobrog naslova" Srđana Karanovića, "Video jela – zelen bor" Gorana Gajića.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar