24°C

Beograd

Photo: PROMO

Izvor: HAPPY BSC/Viktorija Samardžić

"SKOČILE SMO SA STOLICA": Frajle EKSKLUZIVNO za HAPPY BSC o velikoj promeni u grupi! (FOTO)

Uvek su nasmejane i vesele, a od nedavno su trio.

NE PROPUSTITE

JA SAM HEROJ I MUČENIK! Ovo je prva poruka Ratka Mladića iz Haga!

LEGENDARNI JUNAK "MUĆKI" PROMOVIŠE SRBIJU! Bojsi snimio film o Beogradu! (VIDEO)

ČOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Predsednik Vučić je pokvario predstavu Savetu bezbednosti

POŽAR U BATAJNICI: Žena povređena dok je pokušala da ugasi vatru

NE POMAŽE NI MVP: Jokić u svom fazonu, ali Feniks duplirao vođstvo (VIDEO)

Grupa "Frajle" prepoznatljiva je po četiri damama - Jeleni, Nataši, Neveni i Mariji. Ove godine odlučila je da ih napusti frajlica Marija.

U ekskluzivnom intervjuu crnokosa i otmena Jelena Buča priča o novoj pesmi koju su snimili u znak sećanja na Đoleta Balaševića, navodi koju stvar nisu stigle da mu kažu,  otkriva da uskoro izlazi njena multimedijalna autobiografija „Kako sam postala Frajla”, tvrdi kako su Frajle uvek zaljubljene, te sa smehom priča kako su na prvom koncertu posle pauze vrištale zajedno sa publikom.

Snimili ste pesmu posvećenu Djordju Balaševiću, " Panonskom mornaru". Kakvi su prvi  utisci publike i kakve su vaše emocije? 
Pesma nastala dva dana nakon odlaska našeg Djoleta. Pošto mi sve emocije pretačemo u pesmu, tako je sva tuga i seta pretočena u čardaš. A u pesmi kaže:„ Još jedan čardaš za kraj, ma nisu suze za to, ti bi to rekao znam, ma da se tuge manemo...”. Plakale smo i mi i publika i dok smo snimale i izvodile pesmu. Djole će da živi večno, kao i njegova muzika i kako pesma kaže:„...pesmom da život slavimo...". Djole nam svima mnogo nedostaje. 

„Uz njegovu muziku smo rasle i pesmom želimo da mu kažemo hvala“, izjavili ste. A šta ste htele još da mu kažete a niste stigle? 
Da je naš muzički tata, da su sve njegove pesme utkane u naša srca. Nismo stigle da ga zagrlimo i lično kažemo:”Hvala za sve.”

Po čemu ćete ga pamtiti? 
Po pričama koje nam je pisao kroz pesme, po jednostavnosti, talentu koji se radja jednom u 100 godina i blagu koje nam je svima ostavio u amanet.

Posebnu dimenziju „Panonskom mornaru“ daje gostovanje Bernadett Nyári, svetski poznate mađarske violinistkinje, koja je nastupala u više od 90 zemalja. Kako ste došli do ove saradnje?
Upoznale smo se na jednom našem koncertu i postale prijateljice. Ona živi na relaciji Budimpešta-Majami, a živela je svuda po svetu. Ona nas je slušala iz publike na koncertu, a kada smo mi nju čule, videle smo da se radi o apsolutnom virtuozu. Pošto čardaš potiče iz Madjarske, ko bi bolje mogao da ga odvira nego ona! Sve se poklopilo. Ona je naša sestra i po muzici i po duši!

Šta nam još spremate novo? 
Novi album je u pripremi, pune smo inspiracije. Odmorne i željne muzike i publike, spremamo koncertnu turneju. Uskoro izlazi Jelenina knjiga, multimedijalna autobiografija „Kako sam postala Frajla”, sa fotografijama i QR kodom za video snimke, koja opisuje naš život na točkovima i šta se dešavalo iza kulisa, kako smo se okupile i sve one priče koje nikada niste čuli! Jedva čekamo!

Ide leto. Da li već imate rezervisanu destinaciju za odmor? 
Pošto smo na odmoru bile godinu dana, planiramo destinacije za turneju.

Koliko su vam nedostajali nastupi i koncerti?
Jako. Toliko jako da smo na prvom koncertu posle pauze vrištali zajedno i publika i mi kada smo se videli. Skočile smo sa stolica i skoro da uopšte nismo sedele. Velika je to ljubav. Obostrana!

Da li ste zaljubljene?

Uvek je jedna zaljubljena(smeh)    

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar