16°C

Beograd

Photo: Instagram/Printscreen/music.alen.islamovic

Izvor: HAPPY BSC/Viktorija Samardžić

"GLAS NIJE NI TAMBURA NI HARMONIKA, VEĆ ŽIVI PROIZVOĐAČ": Alen Islamović SAMO ZA HAPPY o najtežem periodu u životu! (INTERVJU/FOTO)

Popularni muzičar i frontmen grupe „Bijelo dugme“ Alen Islamović, dokaz je kako uz mnogo ljubavi i posvećenosti sa jednakom strašću mogu da se obavljaju i dva potpuno različita zanimanja.

PROČITAJTE JOŠ

DANAS STIŽE 3.000 DINARA ZA VAKCINISANE: Evo do kada će biti ISPLAĆENI svi građani!

NEBOJŠA ČOVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Kurti ima šizofreniju i ne radi sam, Srbi na KiM su pod pritiskom!

ŠOK ZA SVET TENISA! Nadal odustao od SVEGA!

Alen u ekskluzivnom intervjuu za Happy BSC otkriva kako je proveo 55 dana u samoizolaciji, šta mu je najteže padalo, priča o novom biznisu, aktivnostima u teniskom klubu, najavljuje predstojeće koncerte, te ističe da je ovo bio jedan od najtežih perioda u njegovom životu.

 Kako je na vas uticalo doba korone?

Biti u nekoj kućnoj izolaciji ovako dugo bez koncerata,bez samog rada u studiju,bez putovanja je teško. Ja sam radoholičar i volim uvijek nešto raditi. Vjerujem kad kažu da se u ovim vremenima može i psihički  nastradati. Kad sam se vakcinisao počeo sam se osjećati sigurnije. Ne bih volio da se ovo vrijeme vrati, jer ni jedan vid biznisa ne funkcionira osim ako nemaš velike količine novca.

Proveli ste 55 dana u samoizolaciji. Kako ste se osećali? 

To je bilo ubitačno vrijeme ,hodati po stanu,brojati sate, pratiti kalendar, pratiti dane, gledati tv i nije rješenje, jer jedno te isto se pričalo i vrtjelo. Jako težak period jedan od najtežih u mom životu.

Da li se celokupna situacija osetila u velikoj meri i u vašem Bihaću? 

Da, pogotovo u malim sredinama, gdje se ljudi vole više družiti svaki dan bez najave,bez nekog pritiska. Zlo je zlo i u vvelikom i u malom gradu gradu.

Šta ste naučili u proteklih godinu dana? 

Svašta, promjenio sam navike, ustajao sam dosta ranije, bježao od ljudi, odlazio tamo gdje nije bilo prijetnje od korone, strogo sam vodio brigu o uputama zaštite kako svi tako i ja. Pravila su za sve ista.

Koliko vam fali porodica, odnosno unuci? 

Mnogo su mi falili! Dok sam ja bio u Bihaću oni su svi preboljeli koronu od unučadi, kćerki i to mi je palo teško što nisam mogao biti sa njima a i nisam smio biti jer sam bio zdrav uglavnom. Sad su svi dobro i opet se družimo bez prijetnje od korone.Vakcinisan sam pa sam i sigurniji u kontakte sa ljudima mada treba biti oprezan.

Koju im pesmu najčešće pevušite? 

Odavno nisam ništa pjevušio čekam koncerte. Sad sam kao motor koji se nije godinama palio, pa ga treba pregledati, testirati, napraviti generalku na sebi. Glas nije tambura ni harmonika ipak to je živi proizvođač! zvuka koji moram testirati prije koncerata a evo već smo dobili ponude.

Sviramo moto skup u Petrovcu na Mlavi 10.07.2021., gostovat ćemo  26.07.2021. u Kovinu na trgu povodom gradske proslave, 4.09.2021. bićemo gosti na gitarijadi u Kisaču i to je dobar znak.  

Odličan ste gastronom. Koje jelo sa ljubavlju spremate i da li biste za Happy otkrili omiljeni recept?

Ja volim biti blizu vatre i igrati se sa njom tako i jela koja se prave na vatri su izazov, peke, čorbe, roštilji, to volim raditi kad imam goste u kući u Bihaću. Tamo mi je kuća nameštena za sve te varijante kuvanja, jer sam je prvo sređivao zbog svog ćefa, a i sad kad krene turizam nju smo pretvorili u lukusuznu vilu za odmor sa bazenom i zove se villa sunet Bihać. Ona je kuća za veće porodice tako da imaju svoj mir i ne mislimo tu miješati goste. Kad dodje veća porodica,  njih 6-8 ili društvo čak i do 10 osoba treba da se osećaju da je sve njihovo i da im niko ne smeta.

Imate plantažu lešnika. Kakav je to posao i koliko se isplati? 

Plantaža je dugotrajan posao i traži pažnju.Da li je to unosan posao mogu reći da za budućnost i za neke buduće dane. Treba čekati prvo da drvo naraste da bih brao plodove.

Zbog čega ste se odlučili baš za ovo voće?  

Lješnjak je danas sa najboljom cijenom na tržištu i svake godine se povećava jer ga fali. Zemlja je za njega ne za paprike i paradajz. Una kao reka je odlična majka za dojenje tih biljaka, mnogi to nisu znali. Kad sam to  ispitao i vodu i zemlju i kad sam počeo prvi to saditi danas u regionu Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Sanskog mosta i u samom slivu rijeke Une ima posađeno preko 50.000-60.000 stabljika leske. To će biti budućnost ovog regiona, jer sam otvorio oči mnogima koji su želeli investirati i koji imaju velike površine zemlje a nisu znali šta bi sa njom.

Interesantno je da ste morali ocu da poljubite ruku i na taj  način ste "dobijali više para". Kako danas gledate na to i da li možete da nam otkrijete još neki segment vašeg detinjstva? 

To se činilo zbog samog poštivanja svog oca u danima kad su bili praznici vreme ramazana i bajrama pa i danas neke porodice imaju taj običaj to klinci da bi izvukli od dida ili oca koji dinar i danas to čine. Ne vidim tu ništa loše. Detinjstvo je čarolija koja se ne vraća i treba iskoristiti to detinjstvo za sve ono što kasnije nećeš moći. Pa čak i u igri sa svojim vršnjacima razbiti kamenom prozor komšiji.

Volite da igrate tenis. Koliko vas to ispunjava?

Da, iz te ljubavi sam i osnovao teniski klub Unagem u Bihaću financirao i poklonio ga građanima Bihaća. Danas tamo ima oko 150 članova, imamo voditelje, trenere tenisa, svoju školu, svoju ligu koju godinama igraju Bišćani. Još sam predsjednik tog kluba koji funkcioniše kao sat jer ga članovi kluba organizuju. Ja imam svoj turnir Tenis fest koji radim svake godine gde mi dođu gosti iz HR, SLO, SRB, BIH. To je turnir tenisa, zabave, pjesme i turnir jela i pića.

Koliko vam nedostaju nastupi i čega ste se najviše uželeli?

Koncerti fale, ali evo vidim i čujem dešavaju se neke promjene najavljuju se i koncerti dolaze ljepša vremena. Ja ne mogu zamisliti nogometaša bez lopte ko svirača bez instrumenta. 

Kada će koncert u Beogradu?

Počećemo da radimo na tome, kad ne smijem obećati, pa slagati. Viša sila nam kroji živote.

Koji su vam naredni planovi?

Početi svirati koncerte i pripremati novi album, pjesama imam i na jesen ću izbaciti i novi album. Kud puklo da puklo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar