12°C

Beograd

Photo: instagram/profilmonroe

Izvor: Kurir

59 GODINA OD MISTERIOZNE SMRTI FILMSKE ZVEZDE! I dalje nejasne okolnosti smrti Merilin Monro.

Glumica i pevačica Merilin Monro pronađena je mrtva u svojoj kući u Los Anđelesu 5. avgusta 1962. godine, a kao uzrok smrti policija je navela da predroziranje barbituratom, istom supstancom koja je odnela Džudi Garland i Džimija Hendriksa.

Uprkos tome, njenu smrt ljudi širom sveta i dalje posmatraju kao nerešenu misteriju, a činjenica da je Merilin bila ljubavnica američkog predsednika i mnogima verovatno trn u oku, potpiruje teorije zavere čak i 57 godina otakako čuvene lepotice više nema.

Na ova pitanja javnost nikada nije dobila odgovore:

VAŽNO:

ISPOVESTI IZ KOLONE PROTERIVANJA U "OLUJI" SAMO NA HAPPY TELEVIZIJI: Vršili su ritualna ubistva - stavljali su automobilske gume na leševe, pa ih PALILI!

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka - hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac - svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO"!

1. DANI UOČI NJENE SMRTI

Glumica koja se do 36 godine tri puta razvela bila je zabrinuta za to kako će njeno starenje delovati javnosti.

Ali nije sve bilo tako crno. Merilin se radovala da se vrati na set filma "Nešto se mora dati" (Something's Got To Give). Sa snimanja je ranije otpuštena jer je stalno kasnila i žalila se na bolešljivost. Zbog njene smrti film nikada nije dovršen.

"Osećam da se Merilin radovala sutrašnjici", rekla je njena služavka Junis Murej.

I nije bila jedina po kojoj se samoubistvo nije uklapalo u Merilino raspoloženje tih dana.

"Rekla mi je: "Ovo su moji šampanjac dani", posvedočio je fotograf Džordž Baris, prijatelj koji ju se slikao tog leta 1962. godine.

2. NOĆ U KOJOJ JE UMRLA

Biograf Džejms Spada, autor knjige "Monro" tvrdio je kako ju je glumac Piter Loford, prijatelj glumice i zet predsednika Džona F. Kenedija, pozvao oko 19 sati 4. avgusta i kako mu je delovala depresivno i govorila tromo.

Ipak, njena služavka Junis je ispričala kako je otprilike u to vreme glumica primila poziv od sina svog bivšeg muža Džoa Dimađija Juniora, koji je rekao da je Merilin zvučala sasvim normalno - "kao Merilin".

Nakon toga Junis je kratko pričala sa Merilin i zvezda je otišla u svoju sobu. To je bio poslednji put da ju je videla živu.

4. NEZABELEŽENI SATI

Iako se njene priče razlikuju, Junis je isprva rekla kako se zabrinula kada glumica nije odgovorila na njeno kucanje na vrata, zbog čega je pozvala njenog psihijatra Ralfa Grensona, koji je došao odmah nakon ponoći. Tačno vreme kada ga je Junis pozvala i dalje nije utvrđeno.

Grinson je polomio prozor i popeo se u sobu, gde je našao njeno beživotno telo, dok je u jednoj ruci držala telefon. Pozvao je doktora koji joj je prepisao pilulue, a ovaj je mogao samo da ustanovi smrt.

Ono što je čudno jeste da policija nije pozvana sve do 4.25 ujutru. Lekari su tvrdili da im je bila potrebna dozvola od "20th Century Fox" studija, koji je producirao Merilinin trenutni film.

5. GLAVNI I UZNEMIRAVAJUĆI DOKAZ

Autopsija je pokazala da je Merilin umrla od "akutnog trovanja barbituratima", rekao je Siril Veht, ugledni forenzičar. Bočice sa pilulama nađene su pored njenog kreveta. Ona se pre toga predrozirala četiri puta.

Ipak, ono što je čudno je da su lekovi pronađeni, ali isprva u sobi nije pronađena čaša za vodu koja bi joj bila potrebna da bi progutala tako veliku količinu pilula.

Ono što je čudno jeste i da ostataka pilula nije bilo u njenom stomaku.

"Za broj pilula koji je progutala neki ostaci bi morali da ostanu u njenom stomaku, ali tu nije bilo tragova supstanci", rekao je Veht. Po njemu "postoje znaci da su te supstance u nju bile unete putem injekcije". Injekcija nije pronađena.

Takođe, testovi za obdukcije nikada nisu kompletirani. Lekar koji je pregeldao njeno telo navodno je uzeo uzorak iz njenog stomaka i dao ih toksikologu da ovaj utvrdi koliko je pilula tačno ona popila, no ti testovi nikada nisu završeni.

6. SLUŽAVKA JE MENJALA PRIČE

Ono što je naročito podiglo oblak sumnje jeste činjenica da je služavka Junis Murej vremenom počela da menja priče.

Ona je najpre rekla da je oko ponoći pozvala Merilinog psihijatra, da bi posle rekla kako je to bilo oko tri ujutru. Preko 20 godina kasnije biograf Entoni Samers pričao je sa njom i zapazio "momenat kada je stavila svoju glavu u ruke" i rekla: "O Bože, zašto ja ovo moram da zataškavam?"

"Šta da zataškavate, gospođo Murej?"

"Pa naravno, Bobi Kenedi je bio tu (4. avgusta) i naravno, postojala je afera sa Bobijem Kenedijem", rekla mu je ona.

7. VEZA SA PORODICOM KENEDI

Dugo se šuškalo da je Merilin Monro bila u vezi i sa predsednikom Džonom F. Kenedijem (mužem Džeki Kenedi) i sa njegovim bratom Robertom Bobijem Kenedijem.

Biograf Džejms Spada smatra da je "kroz ubistvo nešto zataškano".

"Kenedijevi nisu smeli da rizikuju da se ovo otkrije, jer to bi uništilo predsednika. Ali zataškavanjekoje je trebalo da spreči bilo koga da otkrije da je Merilin bila intimno vezana sa porodicom Kenedi, pogrešno je protumačeno kao zataškavanje toga da su je oni ubili", smatra on.

8. "BEZNADEŽNO TRALJAVA" ISTRAGA

Inspektori koji je trebalo da ispitaju slučaj navodnog samoubistva nikada nisu intervjuisali Junis Murej, Loforda ili bilo koga od Kenedijevih, smatra Donald Volf, autor knjige "Poslednji dani Merilin Monro".

"I forenzičari i policijski inspektori su bili beznadežno traljavi", izjavio je Samers.

I drugi biografi su sa njim saglasni.

"Jedna od problema celog slučaja je taj što je bilo mnogo suprotstavljenih priča", napisao je Spada.

"Niko ne zna istinu. Niko nikada neće saznati istinu", rekao je Majkl Selsman, poslednjih PR agent Merilin Monro i autor knjige "Sve je gordost".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar