19°C

Beograd

Photo: Instagram/Printscreen/marinatucakovic

Izvor: Objektiv

"MORAM DA SE BORIM": Sve o Marininoj dugoj i TEŠKOJ borbi sa kancerom

Marini Tucaković kancer dojke dijagnostikovan je 2018. godine

PROČITAJTE JOŠ: HITNO PREBAČENA U KBC! Marina Tucaković priključena na RESPIRATOR!

Marini, koja se godinama unazad bori s kancerom, juče je pozlilo, za šta se saznalo kada je njen sin Milan Laća Radulović zatražio pomoć preko društvenih mreža.

Nakon teškog gušenja, Marina je hospitalizovana u jednoj privatnoj beogradskoj klinici, gde je bila priključena na kiseonik, a ubrzo su stigli i nalazi njenog testa na koronu, koji je pokazao da je pozitivna. Ipak, njeno zdravstveno stanje se, nažalost, dodatno pogoršalo – budući da je kovid pozitivna, Marina je iz privatne klinike prebačena u KBC Dragiša Mišović, koja je u kovid-sistemu, a tamo je, priključena na respirator. 

Opaki kancer Marini Tucaković je dijagnostikovan u februaru 2018. godine i odmah je zbog veličine i ozbiljnosti uklonjen.

Marina je u više navrata isticala da je i pre potvrde lekara znala da se razbolela i da ima rak dojke:

-Primetila sam promene na dojci i osećala sam se jako loše, čak sam počela i da mršavim, a to su bili već simptomi odmakle bolesti. Otišla sam kod lekara, uradila osnovne analize i odmah mi je potvrđena dijagnoza. Pored toga, tada mi je otkriven i dijabetes, za koji nisam ni znala da ga imam. Sve to je dodatno zakomplikovalo moje ionako teško stanje. Nisam bila iznenađena kada su mi rekli da imam rak i pomirila sam se sa tim saznanjem. Nisam burno reagovala, niti pravila dramu, jer sam navikla da sebe uvek stavljam na poslednje mesto. A i zu životu mi se toliko ružnih i teških stvari izdešavalo da sam navikla da reagujem na loše vesti. Jednostavno, rekla sam sebi da moram da se pomirim sa istinom i da počnem da se borim. Odlučila sam da sledim sve preporuke lekara i moj ključni savet svakome ko oboli jeste da upravo to radi. Lekare morate slušati.- govorila je Marina za Informer.

PROČITAJTE JOŠ: POLA GODINE NE ČUJEMO DOBRO POZNAT RITAM DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA: A da li ste znali koje kompozicije je iznjedrio? (VIDEO)

Tumor iz dojke odstranjen joj je 13. februara 2018. godine, a onda je usledila agonija i višemesečni boravak u bolnici.

-Operisana sam i lečila sam se na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu. Nakon operacije dolazila sam i odlazila iz bolnice, i to je trajalo mesecima. Bila sam u veoma lošem stanju, rezultati su bili katastrofalni. Nakon operacije pojavila mi se i voda u plućima, što je dodatno otežavalo moje zdravstveno stanje i pravilo mi tegobe. Toliko je bilo vode, da su mi uradili čak 20 punkcija, izvlačenja vode špricem.Prvih godinu dana bila sam na hormonskim tabletama, a zatim je usledilo 10 zračenja, pa citostatici. Sada sam počela sa hemioterapijama, preventivno, zbog nekih sekundarnih promena. I sve to iziskuje dosta vremena u bolničkom krevetu. Ali i na to sam se navikla, i zbog svoje želje za životom, ali i zbog divnih lekara i sestara koji mi daju volju da se borim. Bolest nije naivna, rak je kao neka epidemija koja napada sve više mladih. Ali, ako sam preživela smrt svoga sina, preživeću i bolest- govorila je Marina u ispovesti za Informer pre dve godine.

Hitmejkerka je trenutno u teškom stanju, cela estrada i porodica su uz nju i mole se za brz i uspešan oporavak!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar