30°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/NedaUkraden

Izvor: NAJ ŽENA.RS

BIO JE NEODOLJIV: Dame su širom Jugoslavije UZDISALE ZA NJIM, ušao je u OSMU DECENIJU, i dalje izgleda odlično! (FOTO)

Pevao je rame uz rame sa Kornelijem Kovačem, a mnogi komentarišu da je baš Zlatkov nešto specijalno što je Balkan mogao da doživi

Zlatko Pejaković, rođen u Osijeku, 29. avgust 1950, je hrvatski pevač i kompozitor za kojim su žene širom Jugoslavije uzdisale i dalje nastupa, ali i odlično izgleda!

Pevačku karijeru započinje 1967. godine u vokalno-instrumentalnim sastavima (popularni naziv VIS) „Lavine“, „Čarobnjaci“ i „Dinamiti“ . Godine 1970. postaje poznat široj publici kao pevač VIS „Zlatni akordi“ sa svojom pesmom „Čerge“ koja postaje hit u ondašnjoj SFRJ, a ostaje popularna i do današnjih dana. Godine 1971. sudeluje u osnivanju rok grupe „Had“ ali vrlo kratko peva u njoj.

Godine 1971. peva u tada kultnoj rok operi „Isus Hristos Super Star“ u „Ateljeu 212“ koju je režirala Mira Trailović.

U periodu od 1971. do 1974. godine peva u Korni grupi koji period mnogi smatraju najuspešniji u njegovoj karijeri ali i najuspešniji period same grupe.

Posle razlaza „Korni grupe“ nastavlja solističku karijeru kao pop-pevač, a posle 1990. i kao priznat pevač „slavonskih popevki“. Postizao je značajne rezultate na festivalima zabavne muzike širom Jugoslavije.

Sarađivao je sa muzičarima i tekstopiscima kao što su Kornelije Kovač, Spomenka Kovač, Zrinko Tutić, Tonči Huljić i Marina Tucaković.

Nakon raspada Jugoslavije njego ime se nije toliko spominjalo u Srbiji, svoju karijeru je nastavio u Hrvatskoj, a iako u 8. deceniji Zlatko i dalje nastupa. 

Krajem prošle godine postao je deda kada je njegova ćerka Marija na svet donela jednu devojčicu. 

Dok mnogi njegovi kolege danas mogu samo da sanjaju o danima stare slave, Zlatko Pejaković, kaže, danas ima više energije i ambicije nego dok je bio mlađi. Jako puno planova je pred njim, ima još puno toga dati publici.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar