-8°C

Beograd

Photo: Instagram/Printscreen/naomi

Izvor: TELEGRAF.RS

NAOMI KEMBEL U PROBLEMU: Humanitarna organizacija poznate manekenke prekršila zakon

Navodi se da je humanitarna organizacija poznate manekenke prekršila zakon.

Humanitarna organizacija slavne manekenke Naomi Kembel pod istragom je koju je pokrenulo telo za nadzor humanitarnih organizacija zbog sumnje da je došlo do niza kršenja propisa koji se tiču upravljanja organizacijom i njenim finansijama.

Kembel je 2005. godine pokrenula organizaciju "Fashion for Relief" kako bi pomogla deci širom sveta koja žive u siromaštvu, a koja je tokom godina prikupila milione dolara zbog organizacije mnogobrojnih modnih revija.

Komisija sada ispituje jesu li Naomi i njeni saradnici "izvršili svoje zakonske obaveze i odgovornosti" te će analizirati neke izvršene uplate same organizacije.

Humanitarna organizacija tek mora da objavi svoj finnasijski izveštaj za 2020. godinu, što je zakašnjenje od čak 178 dana, prema online registru Veća humanitarnih organizacija. 

"Fashion for Relief" već godinama organizuje raskošne modne revije kako bi prikupili novac za svoje partnerske humanitarne organizacije.

Sarađivali su s gradonačelnikom Londona 2019. godine, Sadikom Kanom kako bi deci i mladima slabog imovinskog stanja osigurali obrazovanje, a te godine organizovana je velika modna revija, gala večera. Na službenoj veb stranici organizacije nije navedeno koliko je novca prikupljeno tom prilikom.

Prema poslednjim prijavljenim podacima, "Fashion for Relief" je do jula 2019. prikupio 1.722.000 funti, uglavnom preko sponzorstava. Podaci pokazuju da je od prikupljenog novca čak 1.606.000 funti otišlo na organiziovanje modno-humanitarnih događanja, odnose s javnošću i slične usluge, a tek je 5515 funti zaista potrošeno u humanitarne svrhe.

Podaci iz iste godine takođe pokazuju da su velike svote novca isplaćivane poverenicama za njihove usluge. Helmič je tako za svoje konsultantske usluge primila 77 hiljada funti, a za putne troškove 15.942 funti. Godinu ranije, organizacija je na isplate poverenicama potrošila 107 hiljada, a na putne troškove 23 hiljade funti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad