19°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/JutarnjiProgramTVHappy

Izvor: SRPSKI TELEGRAF

MRKA TRAŽIO DA BUDE SAHRANJEN PORED ŽENE, NE SA ANOM: Pre tri godine pričao gde će počivati

Srpski političar, počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić u 79. godini izgubio je borbu za život na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, gde se lečio zbog srčanih tegoba. Milutin je pre više od tri godine iznenadio mnoge kada je otkrio da je već razmišljao o sahrani i da je za suprugu Draganu Dašu Mrkonjić i sebe davnih dana obezbedio grobno mesto, a da je kasnije sve to naveo i u testamentu. Naime, Mrkonjić je u testamentu jasno naglasio da želi da bude sahranjen pored svoje žene, a ne dugogodišnje partnerke Ane Bekute. On je takođe istakao da se svi papiri nalaze kod njegove žene Daše, te da je ona dobro upućena u sve.

- Grobnicu smo kupili moja supruga Dragana i ja pre 28 godina, porodičnu grobnicu Dragane i Milutina Mrkonjića. Sve je na njeno ime, nisam hteo da me bilo ko drugi sahranjuje, samo ona. Ako me Daša izbaci, izbaciće me. Neke drugove koji su bili vrlo zaslužni u tadašnjoj Jugoslaviji i Srbiji sam ja sahranjivao jer država nije imala razumevanja za to i zato sam odlučio da sve sam organizujem. Pošto ne verujem u razumevanje države, rešio sam da moja supruga i ja kupimo grobnicu, i to smo i uradili, i biću sahranjen tamo. Pare sam zaradio u Libiji, kao inženjer, a kupljena je u vreme dok sam bio direktor CIP - napisao je političar i objasnio da se porodična grobnica nalazi na Novom groblju u Beogradu, i to pored kafane: 

- Grobnica je na Novom groblju, blizu kafane. Tamo ima jedna kafana u blizini, ja sam hteo pored kafane da budem sahranjen. Tako da kad dođe vreme za to, Daša jedina sve zna.

Iz testamenta se vidi da je Mrkonjić spremio "plan i program" za sahranu, da je sve papire ostavio supruzi, ali i da želi da ga sahrane u sanduku s petokrakom jer nije vernik.

- Ako me Daša bude nekad pitala kakav sanduk želim, to ću da kažem, s petokrakom i onom prizmom što su nosili komunisti. Ordenje koje sam dobio od Tita i Slobodana Miloševića ide sa mnom u sanduk. Mada, ordenje ću možda da poklonim Socijalističkoj partiji Srbije, vidim da je Dačić dobio ordenje, to je dobro, čestitam mu. Neću da me država sahranjuje, sve sam sam smislio. Daša sve zna. Svi papiri su kod Daše - ispričao je medijima Mrka pre tri godine, u vreme kada je već uveliko bio s Anom, što potvrđuje da je, i pored velike ljubavi, ipak želeo da bude sahranjen u porodičnoj grobnici.

Inače, Dragana Daša Mrkonjić, supruga Milutina Mrkonjića, završila je Pravni fakultet i godinama je radila kao advokat. U braku su bili 30 godina iako je ministar godinama bio u skladnoj vezi s Anom Bekutom, o kojoj je uvek govorio sve najlepše:

- Ana je prelepa žena, sjajan čovek, razumemo se bez mnogo reči. Savršena je domaćica, kuva ko niko, ume da vodi kuću i brine o svakoj sitnici.

Komemoracija i sahrana u četvrtak


U četvrtak će u Skupštini Srbije biti održana komemoracija povodom smrti Milutina Mrkonjića, a sahrana će biti istog dana, izjavio je juče predsednik Narodne skupštine i lider SPS Ivica Dačić, i naveo da će tražiti da se Mrkonjić sahrani u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Prema Dačićevim rečima, na komemoraciji u parlamentu najverovatnije će govoriti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar