18°C

Beograd

Photo: YOUTUBE/PRINTSCREEN/TOČILOVAC

Izvor: NAJŽENA.RS

DANAS BI NAPUNILA 82 GODINE! U nju je SILNO bio zaljubljen SRPSKI režiser koji je nakon njene NEUZVRAĆENE ljubavi oženio našu POPULARNU glumicu

Rođena je u Doboju 18. maja 1939. godine kao Zilha Barjaktarević, danas bi napunila 82 godine.

Među pesmama narodne muzike retke su one koje mogu da pariraju numerama "Šta će mi život bez tebe, dragi", "Rane moje", "Srce gori jer te voli". Oni koji vole ovu vrstu pesama i tuguju i vesele se uz njih, a oni koji vole "samo prave narodne note" neizostavno na listi omiljenih izvođača navode njeno ime- Silvana Armenulić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"VEĆ JE BILO KASNO ZA VANTELESNU!": Branka Sovrlić ogolila dušu i priznala šta je najviše bol

Postala je legenda, što zbog glasa, što zbog stila, što zbog tragedije kojom je u 37. godini prekinut njen život Pevačica Silvana Armenulić, koja je svoj život izbugila u saobraćajnoj nesreći, nije imala jednostavan život. 

Naime, rođena je u Doboju 18. maja 1939. godine kao Zilha Barjaktarević, ćerka Hajrije i poslastičara Mehmeda Barjaktarevića. Bila je jedno od desetoro braće i sestara, a život u malo mestu nimalo nije bio lak. 

Zilha se upisala u osnovnu školu 1947. godine.

Njen talenat za muziku bio je uočljiv nastavnicima, pa je počela da svira mandolinu, a ubrzo i da peva. Sa šesnaest godina odlazi kod tetke u Sarajevo, gde još kao maloletna počinje da peva po kafanama na Ilidži. Ubrzo ju je zapazio harmonikaš Ismet Alajbegović Šerbo, koje je, oduševivši se njenim glasom, hteo da je priključi svom orkestru.

Međutim, ova ideja se nije dopadala njenim roditeljima, koji joj, pošto je bila maloletna, nisu dali odobrenje.

Međutim, Zilha je bila uporna, i oni su shvatili da ona neći ići putem koji oni žele. Tako je u kafani Topola na Ilidži počela karijera najveće zvezde narodne muzike. Pored muzike, koja je bila primarna, okušala se i u glumačkim vodama. Njena zanosna lepota, otmen stil odevanja i mio i čaroban glas, primamili su gledaoce uz male ekrane. 

Prvi put na filmu se pojavila 1970. godine u filmu “Milorade, kam bek” kao pevačica Rada i u seriji “Kamiondžije”. Iste godine televizijskoj seriji “Ljubav na seoski način” dala je posebnu draž. Takođe, kao pevačica Rada u kafani otpevala je pesmu “Šta će mi život” koju je za nju napisao i komponovao njen prijatelj i kolega Toma Zdravković. Pesma je odmah bila hit. 

U estradnim krugovima tokom snimanja serije “Građani sa sela Luga” pričalo se da je u Silvanu zaljubljen režiser Dragoslav Lazić koji je kasnije oženio Snežanu Savić. Govorili su da on zbog svoje zaljubljenosti i opčinjenosti Silvanom uloge izmišljao samo za nju kako bi bio u njenoj blizini. Ipak, Silvana mu nije uzvratila ljubav.

Usledile su još dve uloge u dva filmska ostvarenja 1973. godine. Reč je o “Koncertu za komšije” i “Saniteksu”.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar