16°C

Beograd

Photo: YOUTUBE/PRINTSCREEN/Eurovision Song Contest

Izvor: ALO

VRATILA STARU SLAVU! Zdrava umetnica doprinela većoj prodaji obuće

Zdrava umetnica promenila trend

Ana Đurić Konstrakta osvojila je peto mesto na Evroviziji, a o njenom nesvakidađnjem nastupu i dalje se priča.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"VEĆ JE BILO KASNO ZA VANTELESNU!": Branka Sovrlić ogolila dušu i priznala šta je najviše bol

Međutim, ono što su mnogi primetili je da je umetnica uspela da ponovo u trrend vrati legendarne Borosane, cipele koje su bile simbol radnica Jugoslavije.

Borosane se mogu kupiti u retro prodavnicama u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, ali ne i u Srbiji, pa je Konstrakta morala da "mobilizuje" svoj tim da joj pomogne u kupovini istih.

Kako je predstavnik za medije iz kompanije "Borovo" Ivan Stažić rekao, oni su bili upoznati s tim da će predstavnica Srbije nositi biele Borosane na Evroviziji.

- Mi smo srećni što je predstavnica na Evroviziji nosila obuću iz Borova na takvoj pozornici koja je putem malih ekrana praćena s milionima gledalaca te izazvala toliku medijsku zainteresovanost za naš proizvod. Ovim putem želimo da čestitamo Konstrakti na visokom plasmanu na Evrvoziji - rekao je Stažić.

Legendarne cipele su na tržište prvi put lansirane 1968. godine i proizvode se sve od tada. Kako je Stažić ispričao, u prvim godinama proizvodnje dnevno se proizvodilo 1.600 pari Borosana, više od 200.000 pari tokom prvih godina. Sredinom 70-ih i početkom 80-ih su ih nosile sve radnice širom bivše Jugoslavije. 

Nakon uspešnog redizajna Startasica, 2008. godine odlučilo se i da Borosane dobiju nov izgled. Tako je legendarna cipela, do tada poznata samo kao radna obuća, postala poželjan ali i izrazito udoban modni dodatak. Borosana danas više nije najprodavaniji proizvod Borova, ali njena prodaja je, kako kaže Stažić, i dalje zadovoljavajuća.

- Potražnja za njima je porasla od izlaska vesti kako će biti na Evrvoiziji. Ovo je dokaz kako Borosana više nije samo radna obuća već i modni dodatak posebno otkada je dobila novi dizajn platna u šarenim i veselim uzorcima - rekao je Stažić.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar