9°C

Beograd

Photo: HappyBSC/Pixabay

Izvor: Kurir.rs

PREMINULA SVETSKA GLUMAČKA LEGENDA: Smrt porodica krila od javnosti 5 dana, ovo je prava istina!

Čuveni svetski glumac Džo Turkel preminuo je prošlog ponedeljka mirno u svojoj 94. godini. Najpoznatiji je po ulogama barmena u ostvarenju "The Shining" i tvorca replikanata u "Blade Runner". Glumčevu smrt sada je tek objavila njegova porodica, otkrivši da je umro mirno u Providence St. John’s Health Center u Santa Monici. U ovom teškom trenutku njegovi sinovi Krejg i Rovert bili su pored njega.

PREMINUO AMERIČKI GLUMAC U 19. GODINI: Ostaće upamćen po ulozi u seriji "The Walking Dead" (FOTO)

Rođen 15. jula 1927. u Bruklinu, Turkel je bio u američkoj vojsci tokom Drugog svetskog rata pre nego što se preselio u Kaliforniju kako bi posle povratka nastavio glumačku karijeru. Njegova prva filmska uloga bila je u "City Across the River" iz 1948., ali možda je jedan od glavnih katalizatora njegove karijere bilo pojavljivanje u B-filmu "Man Crazy" iz 1953. godine.

Steli Kjubrik uočio je Turkela u tom filmu, kako je glumac rekao za podcast Kubrick Universe i rekao da je “film bio grozan, ali ti si mi se svidio, pa sam rekao da ću morati da te angažujem nekad”, a dokaz o tome koliko ga je Kjubrik voleo leži u činjenici da je Turkel igrao u čak tri njegova filma.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zahvaljujući "The Shiningu", Turkel je dobio ulogu u naučno-fantastičnom klasiku Ridlija Skota iz 1982. "Blade Runner" kao Dr. Eldon Tajrel, korporativni gospodar kompanije koja stvara replikante. Neke od njegovih drugih zapaženih filmskih uloga uključuju pojavljivanje u filmovima Berta I. Gordona "The Boy and the Pirates" i “Tormented” iz 1960., lik Bronsona u "The Sand Pebbles" iz 1966. uz Stiva Mekvina, gangstera Džejka"Greasy Thumb” Gusika u “The St. Valentine’s Day Massacre" i u hororu iz 1990. "The Dark Side of the Moon".

Na malom ekranu Turkel se pojavio u TV serijama kao što su "The Life and Legend of Wyatt Earp", "The Lone Ranger", "S.W.A.T", "The Andy Griffith Show", "The Untouchables", "Dragnet" i "Miami Vice".

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar