21°C

Beograd

Photo: INSTAGRAM/PRINTSCREEN/dzajlina_dzovajcik

Izvor: KURIR

BAJKOVITA PRIČA NAŠE GLUMICE! Jelena je radila u butiku, a onda je jedan SLUČAJNI susret sve preokrenuo!

Glumica Jelena Jovičić diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti pre 2 decenije u Beogradu, ali retko ko zna kakvu životnu priču ima ona.

Ono što je zanimljivo u vezi nje jeste da je način na koji je ona dobila svoju prvu filmsku ulogu i ta priča je prosto neverovatna.

OGROMNA TUGA U DOMU POZNATE GLUMICE: Marija Petronijević se potresnom porukom oprostila od najveće podrške! (FOTO)

- Jednog dana došla sam u butik u kom sam radila, ugledala ogromnu gužvu i čula da Kusturica snima film. Dok sam stajala ispred i pušila, prišao mi je njegov asistent i ponudio mesto statiste. Odbila sam, pa se on posle pola sata vratio i ponudio mi epizodnu ulogu.

Našminkali su me, ubacili u neku prikolicu i rekli: "Akcija!" Tako se desilo da s Kusturicom provedem čitavih šest meseci snimajući film "Crna mačka, beli mačor" i da zahvaljujući tom genijalnom reditelju magistriram glumu i pre nego što sam se na nagovor Sergeja Trifunovića i Ivana Bekjareva upisala na Akademiju - ispričala je glumica koja je odrasla u Pančevu.

Ona se pored baleta bavila i poslom koji nema veze sa umetničim izrazom, a uprvo njen dar je prepoznao Emir Kusturica.

- U srednjoj školi sam iz dosade, a i da bih zaradila neki pristojan džeparac, radila kao konobarica u jednom pančevačkom kafiću. Na taj potez odlučila sam se svojevoljno, iako nije bilo realne potrebe da radim, osim što sam želela da od ranog detinjstva razvijam osećaj odgovornosti. Sećam se da mi je tata tada rekao: "Koliko zarađuješ? Daću ti dvostruko samo više nemoj da se baviš konobarisanjem." Posle toga zaposlila sam se u butiku, gde sam spremala ispite u pauzi između posluživanja mušterija - dodala je tada Jelena, koja je kao klinka pohađala nižu baletsku školu, a zatim punih dvanaest godina trenirala odbojku.

Ona se nadovezala na to da je takođe dugo tezgarila po beogradskim klubovima sa drugarima iz Sarajeva sa kojima je bila članica benda Džez, ba!, koji je svirao džez, pop i rok.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar